banner564

Zarar büyük

Atıcılık Federasyonu’nun Gönyeli’de bulunan Trap atış alanı yağan yağmurlardan dolayı kullanılamaz hale geldi

Zarar büyük
banner598
Atıcılık Federasyonu’nun Gönyeli’de bulunan atış poligonu hafta içinde yağan yağmurlar nedeniyle kullanılamaz duruma geldi.
Atıcılık Federasyonu başkanı Türker Yiğitcan Diyalog Spor Servisi’ne yaptığı açıklamada 150 bin liralık makinelerin kullanılamaz hale geldiğini vurgulayarak “suyu tahliye ettiriyoruz. Sonra tüm makineleri söküp tek tek kontrol edeceğiz. Esas zarar ondan sonra belli olacak” dedi.

En az dört ay kullanılamaz
Türker Yiğitcan trap cihazlarının sökülüp temir edilmesi mümkün olanların tamir edilmesi ve yeniden kullanılır hale gelebilmesi için en az dört ay zamana ihtiyaçları olduğunu belirterek “Mağusa’da bulunan poligonda da arıza var. Türkiye’nin de yarışmaları terk sebebi Mağusadaki arıza. Yani bu demek oluyor ki bir süre trap yarışı yapamayacağız” diye konuştu.

15 set trap cihazı su altında
Yiğitcan 15 seri full elektronik trap cihazlarının yağan yağmurlarla tamamen su altında kaldığını ve suyu vidanjörle tahliye ettikten sonra önümüzdeki haftadan itibaren söküm işlemine başlayacaklarını ve durumlarının sökümden sonra belli olacağını söyledi.

Cihazlar 16 yıllık
Türker Yiğitcan cihazların 1998 yılında takıldığını ve 16 yıllık olduğunu belirterek olimpik branşlarda bunun 3 yılda bir yenilenmesi gerektiğini belirterek “biz imkansızlıklardan tamir edip edip kullandık. Ama bu saatten sonra kullanabilirmiyiz bilemem” dedi.

Zararın karşılanması lazım
Yiğitcan zararın karşılanması için gerekli yerlere başvuruda bulunacaklarını belirterek bunun bir doğal afet olduğunu ve zararın karşılanması gerektiğini belirterek “devletin yardımcı olması kaçınılmazdır. Biz federasyon olarak bunun altından kalkamayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473