banner564

Bir yıldız daha kaydı

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç, son yolculuğuna uğurlandı

Bir yıldız daha kaydı
banner598
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç, son yolculuğuna uğurlandı.
Ani kalp yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybeden Tilmaç için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. 
Tilmaç'ın eşi Nazan, kızı Hande, oğlu Dehan Tilmaç, torunu Keremcan Gür taziyeleri kabul etti. 
Törene, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sanatçılar Orhan Gencabay, Volkan Severcan, Ayberk Atilla, Salih Kalyon, Faruk Sofuoğlu, Yalçın Özden ile Sedat Peker katıldı. 
Tilmaç'ın kızı Hande Tilmaç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Babam rahatsızdı. Ama bu kadar çabuk beklemiyorduk. Yani bilmiyorum. Bir anda oldu. Allah sizlerden de razı olsun" diye konuştu. 
Sanatçı Volkan Severcan da Sümer Tilmaç'ın eniştesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Sümer Tilmaç teyzemin eşi. Onlar Gazanfer Özcan ile oynarken ben küçücük bir çocukken onların yanına gidiyordum tiyatroya. Bu mesleği seçmemdeki en önemli sebep. Ustam benim. Ağabeyim, kuzenlerimin babası, teyzemin kocası. Çok erken. Sümer Tilmaç bir aktör olarak en verimli olacağı zamanda bizi bıraktı. Mekanı cennet olsun."
Cenaze törenine katılan Sedat Peker ise Tilmaç'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, şöyle devam etti:
"Sümer ağabeyin, benim düğünüme gelerek orada vefat etmiş olması, artık bundan sonra kendisini benim ailemin de bir ferdi yapmıştır. Bundan sonra edeceğim tüm hayır dualarımda mutlaka Sümer ağabeyin ismi de yer alacaktır. Kendisi bizim yaşça büyüğümüzdür. Çocukluğumuz, gençliğimizde seyrettiğimiz filmlerin hepsinde kendisi vardır. Kendisi düğünümüze gelerek bizi onurlandırmıştı, inşallah bundan sonra da biz yaşadığımız sürece kendisinin ruhu için dua edip, ruhunu onurlandırabilmek adına gayret edeceğiz."
Tilmaç'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474