Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül darbesinin yalnızca toplumda derin yaralar açmakla kalmadığını, Türkiye’nin büyümesine ve kalkınmasına da ağır darbeler indirdiğini belirterek, “Darbe defteri kapanmıştır. Bir daha açılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlık yatırımları, şehir hastaneleri ve 12 Eylül darbesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Samsun’un Türkiye için önemli bir kent olduğunu belirten Erdoğan, kente yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Samsun’a olan sevgilerini yalnızca sözle bırakmadıklarını ifade eden Erdoğan, hizmete alınan büyük projelerle bunu ortaya koyduklarını kaydetti.
Samsun Şehir Hastanesi hizmete girdi
Samsun Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle kentin sağlık alanındaki öneminin daha da artacağını belirten Erdoğan, hastanenin 234 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildiğini söyledi.
Hastanenin yapımında 1.027 deprem izolatörü kullanıldığını ve binanın depreme karşı dayanıklı şekilde inşa edildiğini belirten Erdoğan, tesisin bölgenin sağlık üssü olarak hizmet vereceğini kaydetti.
Erdoğan, yapılan yatırımlarla Samsun’un toplam yatak kapasitesinin 5 bin 415’e yükseldiğini açıkladı.
Geçmişte parası olmayan vatandaşların hastanelerde rehin kaldığını savunan Erdoğan, 24 yıllık yatırımlar sayesinde Türkiye’nin sağlık alanında dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumuna geldiğini belirtti.
Erdoğan, “Hizmet ve eser karşıtlarının eleştirilerine iyi ki kulak asmamışız diyoruz” ifadelerini kullanarak, her türlü imkanın bulunduğu modern sağlık tesislerini Türkiye’ye zamanında kazandırdıklarını söyledi.
“12 Eylül Türkiye’nin büyümesine ağır darbe indirdi”
Konuşmasında 12 Eylül 1980 darbesine de değinen Erdoğan, darbenin yalnızca toplumda derin yaralar açmadığını, büyük acılara da neden olduğunu söyledi.
12 Eylül darbesinin Türkiye’nin büyümesine ve kalkınmasına ağır darbeler indirdiğini belirten Erdoğan, terör başta olmak üzere Türkiye’nin bugün halen enerjisini tüketen sorunların temelinde de 12 Eylül darbesinin bulunduğunu savundu.
Erdoğan, “Terör eylemlerinden 15 Temmuz ihanetine kadar millet iradesine uzanan kirli eller kırıldı. Darbe defteri kapanmıştır. Bir daha açılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerinin faillerinin Türk adaleti önünde hesap vermesini sağlayarak bu konudaki kararlılıklarını gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, milletin iradesine gölge düşürülmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

