banner564

Hemen çözüm

Tornaridis “tekrarı olmayan bir konjektür yakaladık” dedi

Hemen çözüm
banner598
  DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis konjonktürün Kıbrıs sorununun çözümü için çok uygun olduğunu, BM’den, sıradan vatandaşa kadar herkesin bu tespitte bulunduğunu belirterek “herkes, şimdi çözülmezse asla çözülmeyecek diyor” vurgusunu yaptı.
   Fileleftheros Tornaridis’in Kıbrıs sorununun neden şimdi çözülmesi gerektiğine ilişkin görüşlerini özetle şu şekilde aktardı:
   1-Mustafa Akıncı bir ömür birleşik bir vatan vizyonunda tutarlı davranan, özgün bir Kıbrıslıdır. Takdire şayan bir şekilde bu vizyonla yaşadı, buna devam edecek mi? herkes sorgulayabilir ancak hiç kimse Akıncı gibi bir Kıbrıslı Türk liderin bu mücadeleye devam edebileceğinden kuşkulanamaz. Şunu unutmayalım; arkasında ne parti ne de medyanın desteği olmadan Kıbrıslı Türklerin yüzde 60’ı tarafından seçildi.
   2-Kıbrıs sorununun anahtarı Ankara’dadır tezinin arkasına gizlenmeye alıştık. Ancak hayatımızdaki her şey gibi bunda da değişiklikleri görüp değerlendirmek zorundayız. Kıbrıs’ta ağırlık merkezi yavaş yavaş değişiyor. Bunu küçümsemeyelim. Anastasiadis-Akıncı en üst uzlaşı seviyesinde, Kıbrıs sorununun özü de Türkiye’nin neredeyse başsız olduğu, meydanı Kıbrıslı liderlere bıraktığı bir dönemde bulunuyor. Kıbrıs sorununda tökezlemeye hiç niyeti yok görünüyor.
   3-Bugünkü konjonktüre olumlu katkı yapan başka unsurlar da var. Bir enerji istikrarsızlığı döneminde herkes doğalgazın değerlendirilmesini istiyor. Bölgemizdeki istikrarsızlık Kıbrıs’ı istikrar gücü haline getirdi. AB’nin çözüme ve çözüm sonrasında Kıbrıs’ta istikrarın idamesine etkin katkı yapma arzusu ve olanağı –ilk kez Kıbrıslı Türk liderliği de irade belirtti- var. Yunan hükümeti de gerçekten bağımsız birleşik bir Kıbrıs devleti kurulmasına gerekmesi halinde katkı koyacağını beyan etti. Son zamanlardaki ekonomik kriz bile, ekonominin bütün alanlarında tek çıkış yolunun çözüm olduğunu gösteriyor.
    Bütün bunlar bile şu gerçeği ortaya koyuyor: Kıbrıs sorununun çözümü için tekrarı olmayan olumlu bir konjonktürle karşı karşıyayız. Bunu yalnız biz değil BM’den sokaktaki Kıbrıs vatandaşına kadar herkes tespit ediyor. Dolayısıyla herkesin ‘şimdi çözülmezse asla çözülmez’ dediği bir sahne oluşuyor.
   Kıbrıs sorunu şimdi çözülmezse BM ve genel olarak uluslararası toplum tarafından çözümsüz sorun ilan edilmesi tehlikesi vardır.” 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473