banner564

Bunlar mankurt

Erdoğan, 100 akademisyenin Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinden duydukları rahatsızlıklarını dile getirdikleri açık mektubu eleştirdi:

Bunlar mankurt
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'den 100 akademisyenin Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinden duydukları rahatsızlıklarını dile getirdikleri açık mektubu eleştirerek "Almanya Başbakanı Türkiye'ye geliyor. Kendilerine akademisyen diyen bir güruh çıkıp bir sürü yalan yanlış gerekçenin ardından 'Gelmeyin, bu ziyaret Erdoğan ve Davutoğlu'na destek anlamı taşır' diyor. Bu girişimin adı 'Beşinci kol faaliyeti'dir. Bu girişimin içinde yer alanları ben birer mankurt olarak görüyorum. Daha da acısı bu güruhun önemli bir bölümünün kamu üniversitelerinde görev yapan dolayısıyla devletten maaş alan kişiler olmalarıdır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir, Bursa, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, İstanbul, Kocaeli, Malatya, Sakarya ve Mersin'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen muhtarları ağırladı. 12'ncisi gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı'nda hitap eden Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kendi emirlerinde olmasını isteyen bazı çevrelerin olduğunu savunarak, şöyle konuştu;
"'Muhtar bile olamaz'. Manşetleri buydu. Bu manşetin amacı; milli iradeyi, milletin tercihini, halkın oyunu aşağılamaktı, kötülemekti. Çünkü muhtar seçilmekle belediye başkanı, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı seçilmek arasında hiçbir fark yok. Hepsinde milletin karşısına çıkacaksınız. Vizyonunuzu, projelerinizi anlatacaksınız ve oy isteyeceksiniz. Eğer millet tavrınıza, sözünüze güvenirse, tercihini sizden yana kullanır ve iş başına gelirsiniz. Uzun yıllar boyunca ülkeyi milletin iradesine göre değil; medyasıyla, iş adamı dernekleriyle, kurdukları vesayet sistemi aracılığıyla yönetmiş olanlar asla buna tahammül edemiyorlar. Bu kesim için en makbul muhtar, mahallesine değil; onlara hizmet eden muhtardır. Bunlar için en makbul bakan, başbakan, cumhurbaşkanı milletin değil; kendilerinin emrinde olanlardır. Biz 1994 yılında bu vesayet odaklarının değil, İstanbul halkının emrinde belediye başkanlığı yaptığımız için o dönemde o manşete maruz kaldık. Aynı şekilde bugüne kadar bize yöneltilen eleştirilerin, hakaretlerin sebebi de başbakan ve cumhurbaşkanı olarak onların değil; milletin emrinde hizmet vermiş olmamızdır. Burada onların değil, sizin bulunmanızdan rahatsızlar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili eleştirilerin gerisindeki sebep de budur. Yoksa onlar da bu külliyeyle ne hukuki ne siyasi ne ahlaki bir sorun olmadığını en az bizim kadar iyi biliyorlar. Tek sıkıntıları, Beştepe'nin kendilerinin değil; milletin emrinde olmasıdır. İstedikleri kadar bağırsınlar, iftira atsınlar; Beştepe milletin emrinde olmaya devam edecektir."

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474