banner564

Lanet yağdı

Ankara’da bomba yüklü kamyon patladı, 28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

Lanet yağdı
banner598
Türkiye’nin başkenti Ankara’nın en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’nde dün akşam saat 18.30’da, bomba yüklü araçla bir saldırı gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın birçok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü. Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gazetemiz baskıya verildiği saatlerde yetkili makamların yaptığı açıklamaya göre hunhar saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda 60’ın üzerinde yaralı var.
Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta ağır hasar meydana geldi.
Ayrıca caddeden geçen araçların camları kırıldı.
Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.

En kısa zamanda failleri ortaya çıkarılacaktır
Patlama sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
Dün Ankara'da saat 18.31 sıralarında İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu esnada bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu 28 vatandaşımızı kaybettik. Vefat edenler arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz" 
Bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Bu saldırıyı henüz şu ana kadar kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi elimizde yok. En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır.

Açık ve hain, alçakça bir saldırı
Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum.
Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir. Milletimize karşı yapılmış açık ve hain, alçakça bir saldırıdır. Bu saldırının da çok iyi planlanarak yapıldığını açıkça görüyoruz.
Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir. Bütün bu çetelerin arkasında, bu saydığımız desteklerin zaman içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu saldırının da çok iyi planlanarak yapıldığını açıkça görüyoruz.

Terörle mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz
Dünyanın bir karanlık merkezinden ortak şekilde emirler alırcasına, eş zamanlı olarak harekete geçirilen bir terör heyulasıyla karşı karşıyayız. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, dünya görüşümüz ne olursa olsun herkesin teröre karşı bir milli birlik oluşturma mecburiyeti vardır. Uluslararası camiayı teröre karşı işbirliği halinde yanımızda olmaya davet ediyoruz. 
Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu olayın arkasında kimler varsa, kimlerin desteği varsa bunları ortaya çıkaracağız. Bunların hepsinin hesabını soracağız. Türkiye'yi hiç kimse terör örgütleri üzerinden terbiye etmeye, Türkiye'ye ayar vermeye kalkmasın. Teröre karşı yekvücut olmaya devam edeceğiz.

Olay yerinde inceleme
Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın olduğu yerde çalışmalarına başladı.
Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.

Şüpheli paket fünye ile patlatıldı
Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında bir şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması
Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, Ankara'daki terör saldırısı kınanarak, "17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18.31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir" denildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, dün saat 18.31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada, bir terör saldırısı düzenlendiği bildirildi.
Açıklamada, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Davutoğlu, Brüksel ziyaretini iptal etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki patlama nedeniyle Brüksel ziyaretini iptal etti. 
Davutoğlu, Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı çıkışında gazetecilerin, "Patlama hakkında bilginiz var mı?" sorusuna "Bilgi geldi, bakacağız" yanıtını verdi. 
Bu arada Davutoğlu'nun, Brüksel ziyaretinin iptal edildiği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473