banner564

Milli dayanışma şart

"Son zamanlarda ekonomimizde ağırlıklı olarak küresel kaynaklı bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz” diyen Yıldırım tüm vekillere çağrı yaptı

Milli dayanışma şart
banner598

TBMM 27. Dönem 2. Yasama Yılı dün düzenlenen törenle başladı. Genel Kurul öncesi görevliler salonda son kontrolleri yaptı. Milletvekillerinin sıralarına ajanda bırakıldı. Salonda dedektör köpekle arama da yapıldı. TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için toplandı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e geldi. Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra Genel Kurul Salonu'na geçti. 27. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. 
TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM başkanvekilleri Mustafa Şentop, Mithat Sancar, Levent Gök, Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Grup başkanvekilleri Mehmet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Cahit Özkan ve Mehmet Muş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Grup Başkanı Abdul Ahat Andican, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM bürokratları katıldı.

Yıldırım’dan dayanışma çağrısı
Açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Son zamanlarda ekonomimizde ağırlıklı olarak küresel kaynaklı bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Milli dayanışmayla kısa sürede bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum." dedi.
Yıldırım, yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, TBMM'nin, milli istiklali temin etmek için çalışmalara başladığı günden itibaren dinamik bir çalışma yöntemi benimsediğini belirtti.
23 Nisan 1920'de başlayan Meclis çalışmalarının, Silahlı Kuvvetler içindeki bir cunta tarafından gerçekleştirilen 27 Mayıs 1960 darbesiyle kesintiye uğradığını hatırlatan Yıldırım, 15 Ekim 1961'de yapılan seçimlerin ardından çalışmaların yeniden başladığını ancak bu tarihten itibaren TBMM'nin, "Millet Meclisi" olarak anıldığını ifade etti.
Millet Meclisi'nin, 25 Ekim 1961'de başlayan çalışmalarını 12 Eylül 1980'e kadar devam ettirdiğini anlatan Yıldırım, bu dönemde Millet Meclisi ile Cumhuriyet Senatosunun aynı binada çalıştığını, bazı birleşimleri birlikte yaptığını söyledi. Yıldırım, 6 Kasım 1983'te yapılan seçimlerle yeniden teşekkül eden TBMM'nin, zaman zaman müdahale girişimleri olsa da bugüne kadar kesintisiz görev yaptığını anlattı.
23 Nisan 1920'den bugüne kadar geçen 98 yılda Genel Kurulun 10 bin 986 birleşim gerçekleştirdiğini bildiren Yıldırım, aynı süreçte ihtisas komisyonlarının yasama görevlerini, araştırma ve soruşturma komisyonlarının denetim görevlerini, uluslararası komisyonlar ile dostluk gruplarının da parlamenter diplomasi ve temsil görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473