banner564

‘Hesabı sorulur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs ve Ege'yi çatışma ve krize sürüklemeyin” uyarısında bulundu

‘Hesabı sorulur’
banner598

 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin açılışında yaptığı konuşmada, ağırlıklı olarak ekonomik gelişmelere değindi. Erdoğan, "En zorunu geride bıraktık" dedi. ABD yönetimini eleştiren Erdoğan, "Avrupa'ya sırtımızı dönmemiz söz konusu değil" ifadesini de kullandı. Konuşmasında Kıbrıs konusunda da değinen Erdoğan, “Kıbrıs ve Ege'de Türkiye'ye rağmen hiçbir adım atılamayacağını bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Her konuda olduğu gibi Kıbrıs ve Ege'de tercihimiz kazan kazandır. İşi çatışmaya ve krize götürmeye tevessül edenler bunun hesabını önce kendi halklarına vereceklerdir” dedi. 

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı başlangıcı dolayısıyla Meclis Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. 
Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul'da bir konuşma yaptı. 
Erdoğan,"16 Nisan halk oylaması yönetim sistemimizi değiştirdiğimiz bir büyük devrimin adıdır. Bu önemli değişimi suhuletle gerçekleştirmeyi başardık.
Ülkemizi başarısızlığa uğratmak isteyenlere fırsat vermedik. Tuzaklar bu defa işe yaramadı. Milletimizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmasıyla bu günlere geldik. Çareyi milli iradenin üstünlüğünde aradık. Çözümü milletimize gitmekte bulduk. Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için yapılan her hamle daha büyük yatırımlarla karşılık buldu” şeklinde konuştu. 

Hızlı ve etkili bir icraat geçiriyoruz
Geliştirilen programlarla ekonominin yeniden dengeye kavuşturulduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:
“24 Haziran seçimlerinde şahsımı seçen milletimize karşı görevimizi layıkıyla yerine getirme çabası içerisindeyiz. Hızlı ve etkili bir icraat geçiriyoruz. Elbette her geçiş dönemi gibi, bu süreçte de birtakım sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Tespit ettiğimiz her sıkıntıya anında müdahale ediyor ve hemen hal yoluna koyuyoruz. Ancak ekonomide, asla hak etmediğimiz ve ülkemizin gerçek durumunu kesinlikle yansıtmayan dalgalanma, bu tür sıkıntıların daha çok göze batmasına yol açıyor. Geliştirdiğimiz programlarla ekonomimizi yeniden dengeye kavuşturmaya başladık. 
Yetkiyi milletimizden alarak attığımız her adımda milletimize hesap verme bilincinde olduğumuzu biliyoruz. Milletimize zaten çok büyük bir borcumuz vardır. 15 Temmuz'da milletimize olan vefa borcumuza bir de can borcu da eklendi.”

Türkiye'ye rağmen adım atılamaz
Erdoğan konuşmasında Kıbrıs konusuna da değindi.
“Kıbrıs ve Ege'de Türkiye'ye rağmen hiçbir adım atılamayacağını bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Her konuda olduğu gibi Kıbrıs ve Ege'de tercihimiz kazan kazandır. İşi çatışmaya ve krize götürmeye tevessül edenler bunun hesabını önce kendi halklarına vereceklerdir.
Kudüs meselesi bizim de ümmetin de kırmızıçizgisidir. Türkiye olarak sonuna kadar Kudüs davasının takipçisi olacağız.”

Kimseden para istemiyoruz
Türkiye kimseden para talep etmiyor” diyen Erdoğan şunları kaydetti:
“Ekonomi özel önem verdiğimiz bir konu olmuştur. Türkiye'yi büyütürken bundan herkesin faydalanmasını sağladık. Yepyeni bir kalkınma modeli ortaya koyduk. Bir süredir yaşadığımız kurdaki yükselişin sebep olduğu hadiselerin ülkemizin ekonomik gerçekleriyle ilgili olmadığı açıktır. ABD yönetimi siyasi ve hukuki sorunları diyalog yerine tehdit ile çözmek gibi bir yanlış yola girmiştir. Türkiye ekonomisi bu tür tehdit ve saldırılarla yıkılmayacak kadar güçlüdür.
Kurdaki yükselişin yol açtığı belirsizlik ortadan kalkıyor. Türkiye kimseden para talep etmiyor. Tüm çabamız uluslararası sermayenin ülkemizde yatırım yapmasını sağlamaktır. 
Milletimizden biraz daha sabırlı olmasını, ülkesine ve yönetimine güvenmesini istiyorum. En zorunu geride bıraktık. Bu günleri de geride bırakacağız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473