banner564

Perişan oldular

Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması sonucu çok sayıda vatandaş evlerine gidemedi

Perişan oldular
banner598
Edirne'deki Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması sonucu Karaağaç Mahallesi'ne ulaşamayan bazı vatandaşlar, evlerine gitmek için Tunca Nehri kenarında beklemeye başladı. 
İş ya da çeşitli sebeplerle Edirne merkezine gelen vatandaşlar, taşkın dolayısıyla bir süre evlerine dönemedi. Edirne Belediyesi tarafından otellerde misafir edilen vatandaşlar, debilerin biraz düşmesi sonucu evlerine gitmek umuduyla nehir kenarına geldi.
Vatandaşlara, Türk Kızılayı Edirne Şubesi'nce sıcak çorba ve çay ikram edildi.
Öte yandan, DSİ ekipleri, Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı yolda oluşan yarığın kapatılması için bölgeye kamyonlarla taş taşıyor. 
Yetkililer, taşlarla bozulan yollar onarıldıktan sonra ulaşımın sağlanacağını kaydetti. 

“Tayyip Baba duy bizi”
Karaağaç Mahallesi sakinlerinden Arzu Katırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gündür mağdur olduklarını söyledi. 
Taşkın başladığı zaman ailesinin bir kısmının yetkililer tarafından Edirne'deki otellere yerleştirildiğini belirten Katırcı, "Pazar günü fırtına dolayısıyla evimin çatısı uçtu. Burada bir kriz masası açılmıştı. Kriz masasına başvurdum. 3 gündür çocuklarımdan haber alamıyorum. Bugün karşıya geçileceği söylendi. Bu sevinci yaşıyorum" dedi.
Ertan Yediperi ise taşkın dolayısıyla zor zamanlar yaşadıklarını söyledi.
Yetkililerin nehir taşkını sorununa çare bulaması gerektiğini ifade eden Yediperi, "Tayyip baba duy bizi, zor durumdayız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473