banner564

Sanatçı duyarlılığı

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Nuri Alço, bonzai adlı uyuşturucu maddeye karşı gençleri korumak için devlet ile birlikte mücadele vereceklerini bildirdi

Sanatçı duyarlılığı
banner598
Eylül ayında çekimine başlayacağı "Altın Horoz" sinema filminin tanıtımı için Denizli'ye gelen Alço, filmin tanıtım toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda gençler arasında kullanımı hızla artan bonzaiye karşı uyarılarda bulundu. Bonzainin çok ucuza elde edilen ve çok kolay bağımlılık yapan tehlikeli bir uyuşturucu madde olduğunu anlatan Alço, bunu satanları görenlerin polise ihbarda bulunmasını tavsiye etti.  Bonzai maddesinin kullanımı nedeniyle artan ölüm olaylarına dikkati çeken Alço, bununla mutlak suretle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. "Uyuşturucunun her türlüsü kötüdür" diyen Alço, "Sanatçılar, devlet ve birçok kurum bir araya gelerek bonzai denilen kimyasal uyuşturucuyla mücadele edeceğiz. Bu üniversitelerden başlayıp ilkokullara kadar inebilen bir sorun. Bunu bilinçsizce kullanımı çok arttı ve bu da ölümlere yol açıyor" dedi. 

 "Bonzai belasını anlatacağız"
Bonzainin sentetik bir uyuşturucu olduğuna işaret eden Alço, yapımında fare zehri, saç spreyi, tarım ilaçlarının kullanıldığını kaydetti. Bağımlı hale gelmek için sadece 1 kez kullanmanın yeterli olduğunu vurgulayan Alço şunları söyledi: "Bunu bir kez içen bir anda gidiyor. O anda insanı ölmek isteyecek kadar kendinden geçiriyor. Bu konuda her gün insanlar ölmeye başladı. Altı bakanlık bu konuda çalışıyor. Biz de onlarla birlikte 30 ile gideceğiz. Bu bonzai belasını anlatacağız. Kısa filmler çekeceğiz. Elimizden geldiğince bu işi sonlandıracağız"

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473