banner564

“Nutuk atarak çözülmez”

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "İsrail'in, gaddar, zalim, vahşice saldırısı ilk değildir ve son olmayacaktır" dedi

 “Nutuk atarak çözülmez”
banner598
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ankara'daki basın, yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Konuşmasında, İsrail’in Filistin saldırılarını değerlendiren İhsanoğlu, "İsrail'in, gaddar, zalim, vahşice saldırısı ilk değildir ve son olmayacaktır" diyerek, 2009'da, Birleşmiş Milletlerin sistemi dışında olan Filistin'e konulan ambargoyu başarılı bir şekilde deldiklerini anlattı. Filistin'in 2012'nin sonuna doğru Birleşmiş Milletlere gözlemci üye olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, "Bugün Filstin'in Uluslararası Ceza Mahkemesine müracaat etme hakkı var. Eskiden yoktu. Güvenlik Konseyinin kilidini açamayacağınıza göre, sırf nutuk atarak, heyecan yaratarak, meseleyi sırt üstü bırakmak değil biraz da çare bulmak lazım. Benim teklifim bu istikamettedir" dedi. 
IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun yaşadığı Kobani'deki saldırılarına ilişkin soru üzerine İhsanoğlu, Diyarbakır ve Urfa'ya giderek oradaki vatandaşlarla bir araya geleceğini belirtti. İhsanoğlu, şunları söyledi: 

Optimar'ın yaptığı son ankete göre cumhurbaşkanlığı seçiminde  Erdoğan yüzde 53,8, İhsanoğlu yüzde 38,4,  Demirtaş ise yüzde 7,8 oy alacak
Fark büyük
Optimar Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, 14-18 Temmuz tarihleri arasında yaptıkları en güncel cumhurbaşkanlığı seçim araştırmasının sonuçlarını açıkladı.  Optimar'ın yaptığı en son seçim anketinin sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53,8, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,4, Selahattin Demirtaş ise yüzde 7,8 oy alacak. Yapılan araştırma partililerin oy verme oranları da incelendi. Araştırma sonucuna göre AK Partililerin yüzde 91,9 ile Recep Tayyip Erdoğan'a, yüzde 2,0 ile Selahattin Demirtaş'a ve yüzde 1,6 ile Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verecek. CHP'lilerin yüzde 84,2'si Ekmeleddin İhsanoğlu'na, yüzde 2,8'si Recep Tayyip Erdoğan'a ve yüzde 1,6'si Selahattin Demirtaş'a oy verecek. MHP'lilerin yüzde 74,9'u Ekmeleddin İhsanoğlu'na, yüzde 6,7'si Recep Tayyip Erdoğan'a ve yüzde 18,4''ü kararsız oy verecek. HDP / BDP'li seçmenlerin yüzde 91,1'i Selahattin Demirtaş'a, yüzde 7,3'ü Recep Tayyip Erdoğan'a ve yüzde 1,6'sı ise Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verecek SP'lilerin yüzde 30,4'ü Recep Tayyip Erdoğan'a, yüzde 26,'i Ekmeleddin İhsanoğlu'na, yüzde 43,5'i ise kararsız oy verecek.

Bugün genel seçim olsa
Ankette ayrıca 'Bugün genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz' sorusunun cevabı olarak katılımcıların yüzde 50,3'ü AK Parti derken, CHP yüzde 25,9, MHP yüzde 14,0, HDP / BDP yüzde 6,3, Diğer yüzde 3,5, Kararsızlar yüzde 9,7 ve Hiçbiri yüzde 7,2 oldu.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474