banner564

Goca Hamit’in nesli piknikte buluşacak

Kıbrıs’ta Goca Hamit soyundan gelen akrabaların geleneksel hale getirdikleri ve bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan piknik 14 Haziran’da yapılacak.

Goca Hamit’in nesli piknikte buluşacak
banner598
Hamitköy’de Armeni bölgesi olarak bilinen ağaçlık alanda yapılacak pikniğe geçen yıl 350 dolayında kişi katılmıştı.
Pikniği organize eden komite piknik için gerekli girişimleri başlatırken, bu soydan gelen tüm ailelerin pikniğe katılması için açık davet yaptı.

Goca Hamit kimdir?
Goca Hamit 1777-1886 yılları arasında yaşamıştır. 1886 yılında Goca Hamit Girne Kapısındaki mezarlığa defnedilmiştir. Bilinen İlk evi ve ilk mandırası bugünkü Lefkoşa da Saray Otel karşısında Konak Eczanesi ile Büyük Hamam arasındaki alana kurulmuştur. Bugün, Rüstem Kitap evi arkasında evin kuyusu halen durmaktadır. Goca Hamit’in asıl adı eski tapu kayıtlarında Abdulhamit diye geçmektedir. Hamit’in yedi tane evladı olduğu biliniyor. Bugünkü Abdulhamit soyu Hamit’in yedi evladından ve cocuklarından oluşmaktadır. Goca Hamit 1880’li yıllarda Hamitköy’e (Mandreze) gelip bugün yukarı Hamitköy diye bilinen yere Hanayını inşa etmiştir. Bu evin bir kısmı halen daha durmaktadır. Goca Hamit’in soyuna ait 1777’den günümüze kadar olan Soya ağacı araştırmalarını torunlarından Mehmet Altuner tarafından yürütülmektedir. Soy ağacında 5 bin 600 kişiye ulaşıldı. Aile bazında ise  bin 836 aile bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474