banner564

Fransa’daki uçak kazası, Avrupa’yı yasa boğdu

Fransa’daki uçak kazası, tüm Avrupa’yı yasa boğdu

Fransa’daki uçak kazası, Avrupa’yı yasa boğdu
banner598
Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa üzerinde düşen Germanwings Havayolu uçağında 150 kişinin hayatını kaybetmesi tüm Avrupayı yasa boğdu ve bayraklar yarıya indi. Lufthansa yetkilisi, düşen Airbus A320 tipi uçağın en güvenli uçaklardan biri olduğunu belirtirken"Yılda 10 milyon uçuş yapıyorlar. Buna rağmen son 25 yılda sadece 6 veya 7 ölümlü kaza meydana geldi"dedi. Yetkili ayrıca, 20 veya 25 yıldır kullanılan uçakların, 3-4 yıl kullanılanlar kadar güvenli olduğunu söyledi.

“Pilotlar baygındı” 
Fransa’da düşen uçakla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Fransa’nın güneyinde düşen uçakta bulunan karakutu ile ilgili ilk açıklamalar geldi. Finlandiya televizyonu pilotların düşüş anında baygın olduklarını iddia etti. Finlandiya Havacılık Ajansı ve Ulaştırma Güvenliği Genel Müdürü Pekka Henttu ise “Karakutudaki ilk bilgilerin düşüş anında kabinin tamamen sessiz olduğu yönündedir” dedi.

Kimlikler belirleniyor
Bu arada uçak kazasında ölenlerin kimlikleri 15 kişinin dışında tamamlandı. İspanyol basını uçakta bulunan 144 yolcu ve 6 mürettebattan 51’nin İspanyol, 55’inin ise Alman vatandaşı olduğunun resmi kaynaklar tarafından doğrulandığını yazdı. Uçakta İspanyol ve Alman vatandaşlarının yanı sıra 14 ülkeye ait kişilerin de bulunduğu belirtildi. Fransız Alplerine düşen uçakta henüz 15 kişinin kimliği ise belirlenemedi. 
Germanwings uçak şirketinin ölenlerin tam listesini yayınlamakta gecikmesinin nedeni olarak bazı kişilerin çifte vatandaş olmasından kaynaklandığı açıklandı. Germanwings şirketi başkanı Thomas Winkelmann, şuana kadar kimliği kesin belirlenen 104 aileye ulaştıklarını duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474