banner564

Hükümeti yaktılar

Sendikaların yanı sıra belediye çalışanlarının eylemi dün Lefkoşa’yı kilitledi

Hükümeti yaktılar
banner598
Hükümetin çalışanlar ile sendikalara yönelik uygulamalarını protesto amacıyla eylem başlatan kamuda örgütlü sendikaların oluşturduğu Sendikal Platform, Gazimağusa ve Girne’nin ardından dün Lefkoşa’da eylem yaptı. Davul, zurna eşliğinde, ellerinde taşıdığı pankartlarla slogan atarak Başbakanlık önüne gelen eylemciler hükümete öfke kustu. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği, başbakanlığın demir kapısının zorlandığı eylemde göstericiler, üzerinde hükümet yazan bir kuklayı da ateşe verdi. Başkent’te hayatı durduran eylem olaysız bir şekilde son buldu.
Başbakanlık önünde yapılan eylemde konuşmacılar hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. 
Sendikalar, Kuğulu Park’ta toplanarak, Başbakanlık önüne yürüdü. Eylem sırasında konuşan Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek, hükümete eleştirilerde bulunarak, göç yasası olarak adlandırdıkları, Kamu Çalışanlarının Maaş, Ücret ve diğer ödeneklerini düzenleyen yasanın ülke gençliğini göçe zorladığını ileri sürdü. 
Dilek, halkın genelinin bundan şikayetçi ve endişeli olduğunu belirterek bu yapılanlara müsade etmeyeceklerini kaydetti. 

“Ya olduğunuz gibi görünün…”
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu’na (Hür-İş) Federasyonu Başkanı Yakup Latifoğlu da bugün iktidar koltuğunda oturanların 4 yıl söz konusu yasanın kaldırılması için mücadele ettiklerini belirterek, “Ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun” ifadelerini kullandı. 
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Yönetim Kurulu üyesi Selma Karasalih de ülkedeki tüm sendikaların bir kez daha Başbakanlık önünde baş kaldırmak için toplandığını belirterek, kavgalarının varoluş kavgası olduğunu ifade etti. 

“Mücadele devam edecek…”
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ise göç yasası olarak nitelendirdikleri yasanın bugün iktidarda olanlar tarafından kabul görmediğini anımsatarak, mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Konuşmaların ardından Başbakanlık önündeki eylem sona erdi. Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) ise Sayıştaylık Önü’ne siyah çelenk bırakmak için oradan ayrıldı. Eylemin yanı sıra Lefkoş’da okullarda ve bazı işyerlerinde 2 saatlik grev uyguladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474