banner564

AB’yi masaya çekmek istiyor

Merkel ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Anastasiadis, müzakere sürecini ele aldı

AB’yi  masaya çekmek istiyor
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, görüşmenin müzakere sürecine odaklandığını belirtirken, AB’nin sürece dahil olması konusunun ele alındığına dikkat çekti.
   Anastasiadis ile Merkel’in, iki ülke ilişkileriyle ilgili konular, AB ve bölgesel konuları ele aldıklarını söyleyen Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis ise, görüşmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
   Hristodulidis’e göre, Almanya Başbakanı Merkel, müzakerelerin uygun bir ortam ve samimi bir diyalog içerisinde gerçekleşmesini ve olumlu bir sonuca ulaşılmasını diledi.

Atina’ya gidiyor

   Bu arada Rum lideri Nikos Anastasiadis’in yarın Atina’ya giderek Başbakan Aleksis Çipras ile görüşeceği  bildirildi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un yanı sıra Atina’daki “Büyük Britanya” otelinde, Yunanistan eski başbakanı, Andonis Samaras ile bir araya gelecek olan Anastasiadis’in, yeni müzakere sürecine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulunacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474