banner564

Özkardaş: “Hükümet partizanca davranıyor”

Kamu-Sen, İçişleri Bakanlığı hakkında Yüksek İdare Mahkemesi’ne dava dosyaladı

Özkardaş: “Hükümet partizanca davranıyor”
banner598
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), İçişleri Bakanlığı hakkında Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava dosyaladı.
Yüksek İdare Mahkemesi’nde dün saat 11.00’de davanın dosyalanması sonrasında konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, hükümeti eleştirerek, hükümetin partizanca davrandığını ve partizanca istihdamlarla nakiller yaptığını ileri sürdü. 
Nüfus Kayıt Dairesi’nde Cumhuriyetçi Türk Parti’li bir ilçe başkanının kızı tarafından bir usulsüzlük yapıldığını ve bu şahsa sadece uyarı verildiğini ileri süren Özkardaş, görevi kötüye kullanan şahıs hakkında soruşturma açmak isteyen 1. Derece Kıdemli İdare Memuru Ecevit Aktaş’a ise baskı ve yıldırmalarla ceza verilmeye çalışıldığını öne sürdü. 
İçişleri Bakanı tarafından Muhaceret Dairesi’ndeki bir şube amirinin, Nüfus Kayıt Dairesi’nde boş bulunan Müdür Muavinliği kadrosuna “yasadışı görevlendirildiğini” savunan Özkardaş, bu durumun Kamu Hizmeti Komisyonu’nun görev ve yetkilerine müdahale edilmesi anlamına geldiği görüşünü dile getirdi. 
Başbakanlık ve Başsavcılığın bilgisine götürülen yazılı uyarı üzerinden bir ay geçmesine rağmen değişen bir şey olmadığını savunan Özkardaş, Aktaş’a destek olanlara baskıların artarak devam ettiğini söyledi. 
Özkardaş, dün açılan davanın da bunu engellemek için olduğunu sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474