banner564

Masada ben olsam Rum lider kaçmazdı

Sibel Siber, Kıbrıs sorunu ile ilgili yeni dönemdeki yol haritasını ve müzakere sürecine ilişkin görüşlerini kamuoyuna açıkladı

Masada ben olsam Rum lider kaçmazdı
banner598
Meclis Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun çözüm isteğinin güven vermediğini, eğer Cumhurbaşkanı kendi olsaydı Kıbrıs Rum Yönetimi Liderinin masadan kaçmış olmayacağını savundu.
Sibel Siber, Kıbrıs sorunu ile ilgili yeni dönemdeki yol haritasını ve müzakere sürecine ilişkin görüşlerini paylaşmak için dün sabah bazı gazetecilerle bir araya geldi.
Toplantıda Siber’e CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ve Gençlik Örgütü’nü temsilen Başak Ekenoğlu eşlik etti.
Siber basın ile buluşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs sorununun gidişatı açısından çok önemli olduğunu, Federal Kıbrıs için büyük mücadeleler verdiklerini ve Kıbrıs Türk halkının kendi kimliğiyle dünyadaki yerini alma zamanının geldiğini söyledi.

“Konjonktür uygun”
Seçimleri kazanması halinde müzakere masasında “aktif, dinamik ve kadrolarla” çalışmalar yürütüleceğini kaydeden Siber, dünya dili konuşarak, barış dili konuşarak, uzlaşı kültürüyle hareket edeceklerini ifade etti.
Sibel Siber, şöyle devam etti: “Kıbrıs sorunu artık bitecek. Konjonktürün uygun olduğunu söyleyebilirim. İki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı bir model uzun yıllardır masadadır. Biz bütün gücümüzle barış için, belirsizliği ortadan kaldırmak için, kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşmak için kabul edilebilir bir anlaşma için çalışacağız. İnsanların barışması için çaba ortaya konmalıdır. Biz barış projelerini destekleyeceğiz. Bu güven, güven yaratıcı önlemler dediğimiz bir takım projeler ve yapılacak çalışmalarla sağlanmalıdır. İki halkın birbirine güvenmesi gerekir”

“Sizi gemiye koyup gönderecekler”
Siber, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs politikalarına yönelik eleştirileriyle ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:
“Son 5 yılda bize sunabileceği hiçbir başarı öyküsü yok. Seçim döneminde endişe ve korku verildiğini görüyoruz. Halbuki bir lider seçime girerken halkına neleri yaptığını anlatır ve önümüzdeki 5 yıldaki vizyonunun aktarır. Ama bunlar yoksa Türkiye’den gelen vatandaşlara ‘sizi gemiye koyup gönderecekler’ şeklinde endişe yaratılır, korku verilir. Gittiğimiz köylerde insanlar bana bunu soruyor. ‘Bir federasyon olursa bizi geri gönderecekmiş diyorlar’ bana. Bu bir liderin kampanyasında olmaması gereken bir durumdur. Göç ve göçmenlik yaşamış halka haritalarla ve köy isimleriyle korku salınmaz”

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473