banner564

‘Alasia’ Larnaka’da

Umman Sultanı’nın Rumlara hediye ettiği gemi Kıbrıs’a vardı

‘Alasia’ Larnaka’da
banner598
 Umman Sultanı tarafından Rum tarafına hediye edilen “Alasia” adlı gemi, salı günü Larnaka limanında resmi bir törenle Kıbrıs donanmasına teslim edildi.
    Tamamen yenilenen gemi, açık denizde devriye gezecek, arama ve kurtarma operasyonlarında yer alacak, insani yardım misyonlarına katılacak ve Kıbrıs donanması için eğitim gemisi olarak kullanılacak.
    Törende konuşan Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaides, Kıbrıs ve Umman'ın  “ortak tarihi deneyimleri paylaştıklarını, güvenlik ve barışın istikrarlı olması yönünde aynı hedefleri paylaştıklarını” söyledi.
   Bakan, her iki ülkenin de güçlü komşuları olduğunu ve önemli jeostratejik bir bölgede bulunduklarını vurguladı.
   Kıbrıs ve genel Doğu Akdeniz'in yeni enerji umutlarına da değinen Fokaides, komşu ve dost ülkelerle işbirliği içinde, Kıbrıs'ın, deniz ve enerji güvenliği koşullarına, kriz yönetimine, insani ve arama ve kurtarma misyonlarına yardımcı olabileceğini kaydetti.  
    Bakan ayrıca, 2020 yılı sonları Kıbrıs'ın kendine ait üç açık deniz gemisi ve iki küçük Sahil Güvenlik gemisine sahip olması konusunda hükümetin planlarına da değindi ve o zamana kadar planlama temelinde Deniz Üssü ilavesinin de tamamlanmasının beklendiğini söyledi.
   Bakan, bu önemli bağıştan dolayı, Umman Sultanı ve ülkenin Kraliyet Donanmasına Kıbrıs Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanının içten teşekkürlerini sundu.
   Umman Büyükelçisi Ahmed Al – Shanfari, Umman Kraliyet Donanması subayları ile birlikte Kıbrıs Cumhuriyeti deniz subayları ile donatılan  “Al – Salam” gemisinin hedefine güvenlik içinde ulaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
   Umman Büyükelçisi “Bu bağışla, Umman lideri ve vatandaşları adına, bu misafirperver ülkedeki arkadaşlarımıza sevgi ve dostluk mesajlarını gönderiri.“Bu, insanlarımızın dostluk ve barış bağlarını sembolize eden bir harekettir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473