banner564

‘Yaz, boz tahtası’

Rum Ulusal Konseyi, Türk tarafını ‘uzlaşılardan caymakla’ suçlayarak, ENOSİS kararına kılıf yaratmaya çalışıyor

‘Yaz, boz tahtası’
banner598
 Kıbrıs sorununu ele alan Rum Ulusal Konseyi,  Kıbrıs Türk tarafının “varılan yakınlaşmalardan caydığını ve neredeyse uzlaşılmış addedilen meselelerde pozisyonunu değiştirdiği; şartlar öne sürerek konferansın yapılması konusunda şantaj yaptığını” idda etti.
   Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Ulusal Konseyi bilgilendirdiği toplantıyı “Yakınlaşmalar Konusunda Yaz-Boz” başlığıyla verdi.
   Gazete, Türk tarafının, konferans olabilmesi için Rum tarafının, Kıbrıs’ta bulunacak Türk vatandaşlarına 4 temel özgürlüğün uygulanması talebini kabul etmesi gerektiği; Rum tarafının ise bu “şantajı” reddettiğini yazdı.
    Gazete Türk tarafının ayrıca Türk ve Yunan vatandaşları için 4’e 1 nüfus oranına rızasını da geri çekerek, eşit sayı talep ettiğini kaydetti.
  Habere göre, Anastasiadis dünkü bilgilendirme sırasında, Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak referandumun da ışığı altında, Kıbrıs’la ilgili yeni bir konferansın başarıyla sonuçlanması beklentilerinin azaldığından söz etti. 
  Bu şartlar altında konferansın prosedürel nitelikte olacağını ve ara istasyon addedileceğini kaydeden gazete Anastasiadis’in “Konferansın yapılmasıyla Kıbrıs Rum tarafı Güvenlik konusunun su yüzünde tutulmasını istediğini, Türk tarafının ise konunun görüşülmesinden kaçmak istediğini” söylediğini ve Avrupa Birliği’nin daha aktif katılmak istediğini eklediğini yazdı.
   Habere göre, Rum Ulusal Konseyi bu bilgilendirmeye dayanarak, prosedürdeki durum nedeniyle, “anlaşmazlıklar, yakınlaşmalar, daha çok ve daha az yakınlaşmalar”ın kaydedileceği üç yönlü bir belge oluşturulmasını tercih etti. Bu şekilde “Kıbrıs Türk tarafınca sonradan ortaya konulan anlaşmazlıkların” da saptanması amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474