banner564

‘Kabul edilemez’

Avrupa parlamentosu’nun, Türkiye üyelik süreciyle ilgili değerlendirme raporu, Eleni’nin tepkisine yol açtı:

‘Kabul edilemez’
banner598
    Rum DİSİ partisinin,  Avrupa Milletvekili Eleni Theoharus,Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin üyelik süreci değerlendirme raporunun ‘kabul edilemez olduğunu’ iddia etti.
   Simerini’nin “Kıbrıs Cumhuriyeti Feshedilme Tehdidi Altında” başlıklı haberine göre, Theoharus, “Türkiye ilerleme raporunun kabul edilemez çünkü Kıbrıs Cumhuriyeti’ni bir kenara itiyor ve ciddi tehlikeler ortaya çıkartıyor” iddiasında bulundu.
   Theoharus, raporun AP Genel Kurulu’nda ele alınması sırasında yaptığı konuşmada, ilerleme raporunun Türkiye’nin AB üyelik sürecini Kıbrıs sorunundan ayırdığını iddia etti. Theoharus, “Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’a ve AB’ye karşı sorumluluklarını yerine getirmeden yeni müzakere başlıklarının açılmasını ileri götürdüğünü ve Ek Protokolü hayata geçirmeden Türkiye’nin AB ile gümrük birliğini derinleştirdiğini” öne sürdü.
   Raporun, Türkiye’nin Dışişleri ve Savunma Konseyleri’ne katılımına, güvenlik başlığının açılmasına olanak tanıdığını da söyleyen Theoharus AP’nin bu ilerleme raporuna onay vermesi halinde “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni direkt fesih edilme ve AB’yi, Türkiye’nin himayesi altındaki milyonlarca aşırı Müslüman ile boğacak bir Truva Atı’na dönüştüreceğini” iddia etti.
   Alihtia “Türkiye’yi AB’de İstiyoruz Ama Avrupalı Oynamalı” başlıklı haberinde, Türkiye’nin ilerleme raporunun ele alındığı dünkü AP genel kurulunda, AB’nin önemli bir ortağı olan Türkiye’nin bölgede rol oynadığı genel kanısının hakim olduğunu yazdı.
   Gazete, AP Genel Kurulu’nda konuşan bütün Avrupa milletvekillerinin ortaya koyduğu genel görüşün “Türkiye’yi, AB’de istiyoruz ancak bu ülke kendi istediği gibi değil, AB’nin kurallarıyla oynamalı ve artık reformları ileri götürmelidir” olduğunu okurlarına aktardı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474