banner564

Ülkede sorun çok

Genel Kurulu’nun dünkü toplantısında milletvekillerinin güncel konuşmalarıyla çeşitli konular Meclis gündemine taşındı

Ülkede sorun çok
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.20’de toplandı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun dünkü toplantısında milletvekillerinin güncel konuşmalarıyla çeşitli konular Meclis gündemine taşındı.
Toplantıda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemleri yapıldı. Bu bölümde Başbakanlık’ın İdari Kamu ve Sağlık İşler Komitesi gündeminde bulunan, “KKTC Yükseköğretim Yasası Tahtında Faaliyet gösteren Yükseköğretim Kurumlarından İlişiği Kesilenlere Öğrenimlerine Devam Edebilme Hakkı Verilmesine İlişkin (Geçici Kurallar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere okundu.
Tezkere oy birliği ile onaylandı.
Genel Kurul’da daha sonra Aile (Evlenme ve Boşanma) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı görüşmek üzere oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) komitesi başkanlığına Doğuş Derya, Başkan Vekilliğine ise İzlem Gürçağ’ın getirilmesine ilişkin tezkere bilgiye getirildi.
Özdil Nami’nin müzakereci atanması üzerine Dışişleri Bakanlığı görevine, yenisi atanana kadar İçişleri Bakanı Uluçay’ın vekalet edeceğine ilişkin tezkere de milletvekillerinin bilgisine getirildi.

Özgürgün, Denktaş’ı sordu
Tezkere üzerine söz alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin dağınık bir görüntü ve kaos içinde olduğunu ileri sürerek bu durumu eleştirdi.
Serdar Denktaş’ın bakanlık görevlerinden istifa ettiği haberlerine rağmen dün Meclis’te kendisini göremediğini dolayısıyla istifa edip etmediğini bilmediklerini kaydeden Özgürgün, bu durumun sürdürülebilir olmadığını ifade etti.
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de söz alarak, bazı çevre sorunlarına dikkat çekti, yol güvenliği ve plajların sağlıklı olmadığını ifade ederek gerekli önemlerin alınmasını istedi.
Genel Kurul’da daha sonra milletvekillerinin güncel konuşmalarına geçildi.

Töre, Vatandaşlık politikasını eleştirdi
İlk konuşmayı yapan UBP Milletveklili Zorlu Töre, “Muhaceret ve Vatandaşlık” konulu konuşmasında, hükümetin vatandaşlık politikalarını eleştirdi.
Birçok yatırımcının ülkeye gelmek istediğini ancak vatandaşlık sorunu nedeniyle gelemediğini ifade eden Töre, “Demek ki sen bu ülkede yatırım yapılmasını istemiyorsun” dedi.
Bazı ailelerin de vatandaşlık sıkıntıları nedeniyle bölünme yaşadığını kaydeden Töre, yeni hazırlanan vatandaşlık yasa tasarısına göre, ailesi burada olmasına rağmen çocukların vatandaş olamadığını anlatarak bu yasayı da yeterli bulmadığını ifade etti.

Kimler Güncel konuşma yaptı?
UBP Milletvekili Ali Pilli, “karayollarındaki sorunlar” konusunda güncel konuşma yaptı.
UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, “Hükümetten Beklentiler” konulu gündem dışı konuşmasında, hükümetin beklentileri karşılayamaz noktada olduğu görüşünü ifade etti ve Serdar Denktaş’ın açıklamalarına atıfta bulunarak “Sorumluyu bulduk demek ki ‘biz hükümetiz ama hükmedemiyoruz’ sorun bu... Ama yollardaki otlara da mı hükmedemiyoruz . O zaman ne diye bu hükümet orada duruyor” şeklinde konuştu.
CTP-BG Milletvekili Erhürman, “İyi İdare Yasası’nda Katılım İlkesi” konulu güncel konuşmasında, İyi İdare Yasası’na dayanarak açılan bir davanın sonuçlandığını, çevreyi de yakınen ilgilendiren ve “tarihi” diye nitelediği bu kararı paylaşmak istediğini ifade etti. 
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “Son Ekonomik Gelişmeler” konulu güncel konuşmasının başında hükümetin durumunu değerlendirdi. 
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Plaj ve Yol Güvenliği” konulu konuşmasında yol kenarlarındaki kuru otların yarattığı tehlikelere dikkat çekerek bu konuda acilen önlem alınmasını istedi.
Daha sonra UBP Milletvekili Ersin Tatar “Ekonomik gelişmeler” konusunda söz aldı. 
Ekonomi denince vizyon ve öngörü gerektiğini ancak bugün ekonomi dümeninde kimsenin kalmadığını savunan Tatar, ekonomiden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın da istifa ettiğini hatırlatarak ekonomi programının ne olacağını sordu.
Meclis Genel Kurulu’nun sonraki birleşimi 25 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474