banner564

Koordinatlar eksik verildi

Akıncı, Lisa Buttenheim ve General Kristen Lund’la bir araya gelerek Anastasiadis tarafından sunulan 28 mayın tarlasıyla ilgili sıkıntıyı aktardı

Koordinatlar eksik verildi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Barış Gücü Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve BM Barış Gücü (BMBG) Komutanı General Kristen Lund’la bir araya gelerek Rum Lider Anastasiadis tarafından sunulan 28 mayın tarlasıyla ilgili görüştü.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu tarafından yapılan açıklamaya göre, Akıncı görüşmede BM yetkililerine, 28 mayın tarlasıyla ilgili önceden verilen koordinatların yetersiz olduğunu söyleyerek, en kısa zamanda mayınlarla ilgili bütün detay bilgilerin edinilmesi ve tarafımıza iletilmesi için BM’den işbirliği talep etti.
Akıncı ayrıca Birleşmiş Milletler mayın tarama uzmanlarının en kısa sürede ve en etkin bir biçimde bu çalışmaya katılmalarını da istedi.

Talepler olumlu karşılandı
BMBG Komutanı General Kristen Lund, Kıbrıs Rum Savunma Bakanlığı’ndan ilgili detay bilgileri birkaç gün içinde edinebileceklerinin sözünü aldıklarını Akıncı’ya iletti.
Açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim da “bu insani konuda” Akıncı’nın taleplerini olumlu karşıladı, “BM olarak ellerinden geleni yapacaklarını ve her iki tarafın gerek siyasi gerek askeri makamlarıyla bu konuya yönelik sürekli işbirliği içinde olacaklarını” söyledi.

Akıncı’nın kabulleri ve görüşmeleri
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, Güney Kıbrıs’ta görevli Hollanda Büyükelçisi Brechje Schwachöfer ile Lüksemburg Büyükelçisi Christian Biever’i, İsveç Büyükelçisi Klas Gierov ile Finlandiya Büyükelçisi Anu Saarela’yı kabul etti.
Akıncı dün ayrıca İzzet İzcan başkanlığındaki Birleşik Kıbrıs Partisi heyetini kabul etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, BKP’nin talebi üzerine, heyeti kabul ederek görüşme süreciyle ilgili bilgi verdi.

Siyasetteki ve sanattaki çamurun farkı!
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki gün akşam 3. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu resepsiyonuna katıldı.
Verilen bilgiye göre, 30 ülkeden sanatçının katıldığı sempozyumun resepsiyonu Golden Tulip Otel’de gerçekleşti.
Proje kuratörü Ayhatun Ateşin, Kıbrıs’ta ilk çağlardan beri yaşanan kültürlerin eserlerinin replikalarını ürettikleri ifade ederek, sempozyuma katkı koyanlarla birlik içinde güzel adımlar attıklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise gecede bir konuşma yaparak, iki çeşit çamurun olduğunu, birinin siyasetteki çamur, ötekinin ise sanatçıların hayat verdikleri çamur olduğunu söyledi.
Yurtdışında olan Kıbrıs eserlerini sanatçıların çamura hayat vererek yeniden canlandırdıklarını söyleyen Akıncı, ayrıca kültür boyutuyla ülkeye turizm katkısı yaptıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473