banner564

Kilise’nin itirafı

Başpiskopos Hrisostomos, ELAM terör örgütünün Meclise girmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı

Kilise’nin itirafı
banner598
 Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, ELAM adlı terör örgütünün son genel seçimlerde barajı aşarak meclise 2 temsilci göndermesinden büyük bir memnuniyet duyduğuınu açıkladı.
    Hrisostomos’un, terör örgütüne açık destek vermesi, Rum kilisesinin 1960’tan beri ENOSİS mücadelesinin öncülüğünü yapan ve bu uğurda kan akıtılmasına yol açan kilisenin değişmediğini gösteriyor.
   Siyasi gözlemciler “Kıbrıs umhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios EOKA’yı desteklemişti, şimdiki Başpiskopos da EOKA’nın yerini alan ELAM’ı destekliyor. İkisi arasında hiçbir fark yok, kilisenin siyasetinde hiçbir değişiklik yok1” değerlendirmesinde bulundu.

Başka sesler de duyulmalı

Başpiskopos Hrisostomos Alpha TV’ye seçim sonuçlarını değerlendirirken “ELAM’ın Meclise girmesinden memnun oldum” diyerek şunları kaydetti:
   “Girebileceklerine inanmamıştım ama memnun olduğumu söyleyebilirim. Başka sesler de duyulmalı. Diğerlerinin dikkatli olması, mecliste güçleri var diye dümdüz gidip karar vermemesi için çoğu zaman aşırıların sesi de duyulmalı. Eylemlerinin pusulası ve gönyesi ülkenin ve halkın malum çıkarları olursa, iyi gideceğimize inanıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473