banner564

Avrupa'nın en büyüğü kim olacak?

İspanyol ekipleri Real Madrid ile Atletico Madrid Avrupa’nın en büyüğü olmak için mücadele edecek

Avrupa'nın en büyüğü kim olacak?
banner598
Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının sahibi, İspanyol ekipleri Real Madrid ile Atletico Madrid arasında bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ardından belli olacak.
İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 21.45'te başlayacak.
Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, 14. finalinde 11. şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak. Atletico Madrid de 3. kez finale kaldığı turnuvada ilk şampiyonluğuna ulaşmanın hesaplarını yapıyor.
Final karşılaşmasında İngiliz hakem Mark Clattenburg düdük çalacak. Clattenburg'un yardımcılıklarını Simon Beck ve Jake Collin yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Macar Viktor Kassai'nin üstleneceği maçta Anthony Taylor ve Andre Marriner ise ilave yardımcı hakemler olacak.

Aynı ülke takımları 6. kez finalde
Şampiyonlar Ligi'nde yarın yapılacak Real Madrid-Atletico Madrid maçıyla aynı ülke ekipleri 6. kez finalde karşı karşıya gelecek.
Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda bugüne kadar 5 kez aynı ülkeden takımlar finalde karşılaştı. Üçüncü kez İspanyol takımlarının mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi finalinde daha önce Alman, İtalyan ve İngiliz ekipleri kendi ülke takımlarıyla karşılaştı.
Bu kupada daha önce Real Madrid-Valencia, Real Madrid-Atletico Madrid, Milan-Juventus, Manchester United-Chelsea ve Bayern Münih-Borussia Dortmund finalleri oynandı.

2014 Finalinin Rövanşı
UEFA şampiyonlar Ligi'nde ilk olarak 1999-2000 sezonunda bu yılın finalisti Real Madrid ile Valencia, aynı ülke takımları olarak finalde sahaya çıktı.
Fransa'daki Stade de France'ta oynanan finalde Real Madrid, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473