banner564

‘Nazi işgali yaşıyoruz’

Rum Milletvekili Eleni, Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’ye saldırdı:

‘Nazi işgali yaşıyoruz’
banner598
   Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi’nde, Türkiye ile ilgili raporun görüşülmesi sırasında söz alan DİSİ temsilcisi Eleni Theoharus’un, ilginç iddialarda bulunduğu bildirildi. 
   Rum basınına göre “Kıbrıs sona ermesi gereken bir Nazi işgali yaşıyor”diyen
Theoharus, AB’nin kör bir savaş şiddetini ve bunun sonucunu kabul etmediğini ve bugün Kıbrıs’ta olan şeyin de savaş şiddeti sonucu olduğunu” iddia etti.   
   Theoharus, “Ülkemde faşist bir işgal yaşıyorum ve ne kadar yıl geçse de bunu kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
   Bu sebepten dolayı AB’nin kendilerini “İşgalden kurtulma çabalarında” desteklemekle yükümlü olduğunu iddia eden Theoharus, “Kıbrıs’ın Türkiye tarafından işgal edilmesinin Nazi işgalinden bir farkı olmadığını” öne sürdü.

Maraş’ı istedi

   AKEL’in AP’deki milletvekillerinden Takis Hacıgeorgiyu da konuşmasında, Türkiye rapor taslağındaki “boşlukları” sıraladı.
   Buna göre Hacıgeorgiyu, taslakta, Maraş’ın yasal sakinlerine iade edilmesi konusunda herhangi bir ifade yer almadığı gibi, Kıbrıs sorununun çözümü, Türk askeri birliklerinin çekilmesi, Türkiye’nin tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’indeki “kışkırtmaları”, aynı zamanda kayıplar konusuyla ilgili de herhangi bir ifade yer almadığını söyledi. Gazeteye göre konuşmasında Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların çözüm istediklerini, çünkü her ikisinin de kimliklerini kaybetme tehdidiyle karşı karşıya olduklarını savunan Hacıgeorgiyu, Kıbrıslı Türklerin Kuzey’de azınlık olduklarını, Rumların da çözümsüzlükten dolayı tehlike altında olduklarını iddia etti.
   Gazete DİKO ile EDEK’in AP’deki milletvekillerinin de aynı çerçevede konuşmalar yaptıklarını ekledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474