banner564

Verilen sözler tutulsun

SDP Genel Başkanı Tunalı yolsuzlukların üzerine gidilmesini istedi

Verilen sözler tutulsun
banner598
Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı, ülkedeki siyasi usulsüzlüklerin 40 yıldır üzerine gidilmediği ve sadece konuşulduğu bir düzen yaratıldığını savundu. Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, köy ziyaretlerinde halkın büyük bir çoğunluğunun bu usulsüzlüklerin soruşturulup sorumlularının yargı huzuruna çıkarılması için talepte bulunduklarını bildirdi.
Her seçim öncesinde tüm partilerin “kesinlikle hesap soracağız” diyerek halka söz verdiğini hatırlatan Tunalı, hükümet olduktan sonra bu söylemlerin uygulamaya geçmediğini savundu.
SDP olarak ülkede bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm bu usulsüzlük olaylarında yer alanları kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Tunalı, “Biz bu düzenin değişmesi için halkımıza her zaman doğruları söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  Karayolları Dairesi’ndeki suistimal olayından sonra şimdi de Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlüklerin takipçisi olacaklarını belirten Tunalı, Sayıştay, Savcılık ve Polisin yaptığı araştırmalarda suç unsurlarının bulunduğunu öğrendiklerini savundu.
Tunalı, şu an için konunun yargıya intikal etmesi için dosyanın Savcılıkta olduğu bilgisini aldıklarını, yetkililerin en kısa sürede bu konu hakkında açıklama yapmasını bekleyeceklerini, yapmamaları halinde konuyu takip edip açıklanması için halkla hareket edeceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473