banner564

12 Milyon Euro tazminat

Limasol göçmeni Mehmet Şahin'in mirasçıları Rum Yönetimi'ni dava etti

12 Milyon Euro tazminat
banner598
   Kıbrıslı Türk işadamı Mehmet Şahin’in mirasçıları Limasol’da kalan 24 işyerine Rumları istihdam eden Rum İçişleri Bakanlığı ve binaları kullanmakta olan Rumları tazminat talebiyle mahkemeye verdi.  
   Şahin mirasçıları yasadışı müdahale, insan hakları ihlali ve 15 Temmuz 1975-31 Mart 2013 arasında yaşadıkları kira geliri kaybından dolayı 11 milyon 705 bin Euro tazminat ve mallarının iadesini talep ediyor. Binaları bugün kullanmakta olan Rumların ise “ikinci kez göçmen olma” korkusuyla infial içerisinde olduğu haber verildi.
   Politis, “Yaklaşık 12 Milyon Euro Tazminat... Kıbrıslı Türk Mirasçılardan Dava, Kiracı Göçmenler Umutsuz” başlıklı haberinde 1945 itibarıyla Limasol’un başarılı işadamlarından olan ve Ay. Yoanni bölgesinde bir sinema dahil, 24 işyerinin de sahibi olan merhum Mehmet Şahin’in 15 Temmuz 1974 darbesi sonrasında İngiliz üsleri üzerinden İngiltere’ye giderek yerleştiğini yazdı.
   Habere göre Rum Yönetimi, İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturduğu “Kıbrıs Türk Malları Vasiliği” kanalıyla Şahin’e ait binaları, işyeri olarak kullanmak üzere 11 Rum’a verdi. Şahin mirasçılarının, 2011’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru, iç yargı imkanlarını tüketmedikleri gerekçesiyle kabul edilmedi. Bunun üzerine 3 Şubat 2014’te Kıbrıslı Türk Avukat Murat Hakkı aracılığıyla Rum İçişleri Bakanlığı’na, 24 binanın kendilerine iadesini ve tazminat talep ettiler ancak halen Bakanlıktan cevap alamadılar. 

Dava Limasol’da görülüyor

   Gazete sözde “Kıbrıs Türk Malları Vasisi” olarak Rum İçişleri Bakanlığı ve Şahin’e ait binaların sözde “Vasilik” tarafından kullanımlarına verildiği 11 Rum aleyhine dava açan Şahin mirasçılarının Rum kullanıcıcıların binalardan çıkarılması, binaların kendilerine (mirasçılara) iadesi kararı ve 100 bin Euro’luk manevi tazminat talep ettiklerini yazdı. 
   Gazeteye göre dava Limasol Kaza Mahkemesi’nde görülüyor. davalı tarafların savunmaları için 27 Mart tarihi belirlendi. Davalılardan birinin avukatı “Simeu &Konnaris” avukatlık bürosu üyesi Haris Boyacis –diğerleri Rum Yönetimi tarafından temsil ediliyor- son duruşmada, müvekkilinin cevabını ve savunmasını sundu ve Mahkeme’nin davacıların talebini reddedeceğine inandığını vurguladı.
Gazete son duruşmada tümü de hazır bulunan 11 davalı Rumun (binaların kullanıcıları) “ikinci kez göçmen olma tehlikesinde oldukları için infial belirttiklerini” haberine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473