banner564

Aykol ve Bay şimdilik serbest

Girne’deki operasyonda tasarrufunda binlerce uyuşturucu hap ele geçirilen Suat Kalay 3 gün daha polis hücresinde

Aykol ve Bay  şimdilik serbest
banner598
Girne’de geçtiğimiz hafta sonuç düzenlenen uyuşturucu operasyonunda binlerce hap ile suçüstü yakalanan Suat Kalay ile suç ortakları Murat Aykol ve Ertuğrul Bay hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis mahkemede verdiği ifade de zanlılar Suat Kalay, Murat Aykol ve Ertuğrul Bay’ın uyuşturucu hap ithal, tasarruf ve verme suçlarından tutuklandıklarını söyledi.
Soruşturmayı yürüten polis, Kalay aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresinde, Kalay’ın gönüllü ifade vererek söz konusu hapları 2017 yılı Ocak ayında zanlı Murat Aykol ile görüşerek 10 bin Sterlin karşılığında almak için anlaştıkları yönünde ifade verdiğini söyledi. 
Polis, Kalay’ın söz konusu hapları Aykol’dan Mayıs ayında 10 bin adet olarak aldığını ancak kandırıldığını iddia ederek teslim aldığı hapların miktarının 4 bin 500 adet ve 80 adet kırık olduğu yönünde ifade verdiğini kaydetti.

Hapları Bay ile paylaşmış…
Zanlı Kalay’ın itirafı üzerine Murat Aykol’unda tespit edilerek mahkeme emri ile tutuklandığını belirten polis, Kalay’dan yapılan sorgulamada hapların bir kısmını satması için Ertuğrul Bay’a verdiğini itiraf etmesi üzerine Bay’ı tutukladıklarını kaydetti. Polis, Bay’dan yapılan sorgulamada Kalay’dan satmak için 560 adet MDMA uyuşturucu hap aldığını itiraf ettiğini belirtti. Uyuşturucu haplarla ilgili aranan 1 kişinin daha olduğunu kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Kalay 3 gün daha içeride
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı Suat Kalay’ın 3 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verirken, zanlı Bay’ın 2 kefilin 25’er bin TL, zanlı Aykol’un ise bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Ayrıca zanlıların yurt dışına çıkışına da yasak getirildi ve haftada 5 gün polise giderek imza atmalarına emir verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474