banner564

35 kişiden ifade alındı

Zehra Sorver cinayetinin üzerindeki sis perdesini aralamak için başlatılan soruşturma devam ediyor

35 kişiden ifade alındı
banner598
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de 16 Haziran 2017 tarihinde meydana gelen ve ülke genelinde büyük infial yaratan 45 yaşındaki  Zehra Sorver cinayeti ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Sorver’in ölümü ile ilgili tutuklanan eşi Levent Sorver ve 17 yaşındaki oğlu M.C.S. dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Polis, soruşturma kapsamında 35 kişiden ifade alırken, alınacak birçok ifade olduğu ve cinayetle ilgili kanıtların incelendiği açıklandı.
Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten polis, Zehra Sorver’in Alayköy’de Namık Kemal Sokak No: 2 adresinde boğazı sıkılıp, başı yere vurulup öldürüldükten sonra tuz ruhu içirilmeye çalışıldığını söyledi. 
Polis, olayda zanlı olarak Levent Sorver ile M.C.S’nin tutuklandığını ve 16 Haziran tarihinden beridir soruşturma amaçlı tutuklu bulunduklarını aktardı. 
Polis, cinayet soruşturmasında 35 kişiden ifade aldıklarını, zanlıların cep telefon dökümlerinin inceleme altında olduğunu, olayla ilgili bulunan kanıtlatın hem TC hem de KKTC’deki laboratuvarda incelemeye alındığını belirtti. 

Zanlıların ifadeleri araştırılacak…
Zanlıların ifadelerinde olay günü bazı yerlere gittiklerini söylediklerini kaydeden polis, zanlıların geçtiği güzergâhlara ait kamera görüntülerinin de incelendiğini söyledi. Zanlıların hem doktor kontrolünden hem de Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayeneye götürüldüğünü belirten polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 5 gün daha uzattı. Mahkeme ayrıca savunmanın talebi üzerine zanlıların 5 gün içerisinde 2 kez doktor kontrolünden geçirilmesine de direktif verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474