banner564

“Bilgisayarında By-Lock yüklü”

Emel Adsız’ın üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen toplantılarda FETÖ’yü öven sohbetler yaptığını söyleyen polis, önemli iddialarda bulundu

“Bilgisayarında  By-Lock yüklü”
banner598
KKTC’de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve örgütte abla statüsünde yer aldığı öne sürülen Emel Adsız dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Emel Adsız’ın üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen toplantılarda örgütü öven sohbetler yaptığı belirtildi. Eşi Osman Adsız’da soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Emel Adsız’ın 2 yıl önce örgütte etkin göreve getirildiği kaydedildi.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Müfettişi İsa Sevindik olayla ilgili bulguları aktardı. Sevindik, huzurda bulunan zanlı Emel Adsız’ın aleyhine, 20 Haziran 2017 tarihinde, Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde kurulu devleti yıkmak girişiminde bulunan FETÖ’ye üye olmak ve örgütün propagandasını yapmasından ötürü soruşturma başlatıldığını kaydetti. 

“Örgütte, yönetici abla…”
İsa Sevindik, zanlının halen tutuklu bulunan eşi Osman Adsız ile müşterek kullandıkları bilgisayarda, silinmiş halde örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili videolar, örgüte ait propaganda nitelikli kitap ve dergiler bulunduğunu anlattı. Meselenin soruşturmasının geniş çaplı sürdüğünü belirten Müfettiş İsa Sevindik, zanlının örgütte 2 yıl önce yönetici sıfatına geçtiğini ve “abla” sıfatında bulunduğunun tespit edildiğini, ayrıca üniversite çağındaki birçok genç kızla örgüt propagandası yapılan sohbet toplantıları düzenlediği yönünde ifadeler bulunduğunu aktardı. 

3 gün daha tutuklu kalacak
Müfettiş İsa Sevindik, emare alınan bilgisayarda ise terör örgütünün haberleşme programı olan ‘By Lock’ yüklü olduğunu söyledi. Tüm bu kayıtların silinmiş olduğuna dikkat çeken Sevindik, silinen kayıtları geri döndürdüklerini anlattı. Polis zanlı aleyhine “Yasadışı cemiyete üye olmak”, “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “Yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlamalarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma amaçlı zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Vedia B. Barkın, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473