banner564

Bu gurur tüm okurların

Diyalog’un 500’üncü sayısında zirveye ortak olduğunu belirten Reşat Akar, “Geceli, gündüzlü çalışarak, halkımızın güçlü sesi, gözü ve kulağı olacağız” dedi

Bu gurur tüm okurların
banner598
Diyalog Gazetesi’nin 500’üncü sayısı nedeniyle önceki gün Diyalog Medya Grubu’nda önceki gün bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle; kurum yöneticileri ve çalışanların yanında Diyalog Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan isimler ve bazı siyasiler de katıldı.
Diyalog Medya Grubu Genel yayın Yönetmeni Reşat Akar kokteylde yaptığı konuşmada, Diyalog’un  500 gün gibi kısa bir sürede ülkedeki 16 gazete arasında zirvenin ortağı olma başarısını yakaladığının altını çizerek, “Bu başarı bizim, ülkemize ve okurlarımıza karşı sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Daha iyisini yapmak için işimize dört elle sarılmamızı sağlıyor. Geceli, gündüzlü çalışarak, üreterek, fikir geliştirerek halkımızın ‘güçlü sesi, gözü ve kulağı’ olacak, güzel ülkemizde, daha güzel günlere ulaşılması, halkımızı mutsuz eden olayların sonlanması için uyarıcı yayınlarımıza devam edeceğiz” dedi.

“İftira atanlara karşılık vermiyoruz…”
Akar konuşmasına şöyle devam etti, “Diyalog Gazetesi’nin 500’üncü sayısı ile karşınızdayız. Bir gazetenin yayın hayatında 500 gün çok uzun bir süre değildir. Ancak 500 günde ‘başarıyı yakalamak’ çok önemlidir. Gazeteniz Diyalog; yayın hayatına başlarken kendine bir hedef çizmişti.  Herkesin güveneceği, severek okuyacağı, araştırmacı ve sorgulayıcı ‘lider’ gazete olmak. Bunu başarabilmek için, ilk günden itibaren canla, başla çalışıyoruz. Yalan, yanlış haberleri sayfalarımıza aktarmıyoruz. Bir haberi değerlendirirken, kaynağın güvenilirliğini araştırıyoruz. Karşı tarafın da görüşlerini almaya özen gösteriyoruz. Kişilerin özel hayatını hedef almıyoruz. Önemli bir sağlık sorunu karşısında, özellikle de ölümlü olaylarda ‘güvenilir kaynakların’ aktardığı bilgilere sadık kalarak, olayı en ince ayrıntısına kadar aktarıyoruz. Aynı acıları başkalarının da yaşamaması için bunu yapmak ve yetkilileri harekete geçirmek zorundayız. Haksız bir şekilde bizlere saldıran veya iftira atmaya çalışanlara karşılık vermiyoruz.”

Tam tarafsız, tam bağımsız
Akar konuşmasının devamında şunları kaydetti, “Diyalog Gazetesi’nin bir başka özelliği, tamamen tarafsız ve bağımsız oluşudur.Kişilere veya bir siyasi partinin rengine göre yayıncılık yapma anlayışımız yoktur. Uzunca süre devam eden Cumhurbaşkanlığı propaganda döneminde bunu çok daha somut bir şekilde kanıtlamış olduk. Halkın kendi özgür iradesine göre karar vermesi için, tarafsız olmaktan başka çare yoktur...

“Müşterilerini yanlış yönlendiren ajanslar…”
Diyalog’un yüksek satış rakamlarını inkar ederek, müşterilerini ‘yanlış yönlendiren’ bazı reklam ajanslarına ‘Yaysat bayileri ile temasa geçmelerini’ önerdik. Neticede gerçekleri hiç kimsenin ortadan kaldıramayacağını herkese anlatmış olduk...”
  
Yenilikler sürecek
  Diyalog Gazetesi ve kardeş kuruluşlar; Diyalog TV ile Radyo Diyalog; halkımıza en hızlı, en güvenilir haberleri sunmaya devam edecek. Bazı eksiklerimizi kısa sürede tamamlayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz daima ‘daha ileriye’ gitmektir...”
  
FOTO:DİYALOG 500.SAYI 

Okurlardan Diyalog’a tam not

Kıbrıs Türk basınındaki yayın hayatına 4 Aralık 2013 tarihinde merhaba diyen Diyalog Gazetesi, geçtiğimiz günlerde 500’üncü sayısını okurlarıyla buluşturdu. Yayın hayatına başladıktan sonra, ülke genelindeki okurlarından büyük kabul gören Diyalog Gazetesi sürekli artan trajı ile bugün Kuzey Kıbrıs’ta en çok okunan ve en çok satılan iki gazeteden birisi haline geldi ve zirveye ortak oldu.
Muhabirlerimizin görüşlerine başvurduğu birçok okur Diyalog’a abone olduklarını ve ellerinden düşürmediklerini belirtti.

İşte bazı okurlarımızın görüşleri…

Şener Öztürk: Günde iki Diyalog gazetesi alıyorum. Birini kendim diğerini eşim için. İlk çıktığı günden beri takip ediyorum. Haberlerini çok beğeniyorum. Gazete haber dolu, ancak şu ana kadar ne yazık ki dağıttığı hediyelerden kazanamadım.

Turan Obuz: Gazetenin çıktığı ilk günden beri abonesiyim, sadece kendim almıyor çevreme de aldırıyorum. Bence Diyalog KKTC’nin bir numaralı gazetesidir, kalite olarak diğer gazetelerden oldukça ilerde. Gazete her yönü ile çok iyi. Haber, reklam, hediye vb.. Kalitesini hiç düşürmemesini temenni ediyorum.

İlyas Çiftçi: Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana her sabah mutlaka Diyalog gazetesi alırım. En doğru, en tarafsız ve en etik habercilik anlayışının bu gazetede olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Mustafa Özmenekşe: İlk yayınlanmaya başladığı günden beri Diyalog gazetesinin abonesiyim. Diğer gazetelere kıyasla çok daha fazla haber içeren bir gazetedir.  Hergün sadece kendim için değil komşularım için de gazete alıyorum. 

Ali Biner: KKTC’nin her yönden bir numaralı gazetesi. Çıktığı ilk günden beri abonesiyim,  gazeteden oldukça memnunum, hep bu şekilde devam etsin.

Galip Tilim: Gazetenin abonelerindenim, ilk çıktığı günden bugüne takip ediyorum, yalnız bir eleştirim olacak. Türkiye haberlerine biraz daha az yer verilsin. Kıbrıs’a yönelik haberler biraz artsın. Bunun dışında gazetede çok güzel. Satışlarının da gayet iyi gittiğini görebiliyorum.

Necati Solmaz: İlk çıktığı günden beri gazetenin abonesiyim. Bugüne kadar gazeteden memnunum, hep bu şekilde devam etmesini umut ederim.

Bayram Beşerler: Diyalog gazetesini ilk çıktığı günden beri takip ediyorum, oldukça iyi bir gazete, bu şekilde devam etmesini ümit ediyorum.

Diğer okurlar da aynı görüşte…
Diyalog Gazetesi’nin kısa sürede evlerinin, işyerlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyen; Ulviye Özdeğirmenci, Asım Egemen, Canan Kurtoğlu, Hicran Yiğit, Mukaddes Bozalan, Orhan Özdengiz, Osman Ağlar ve Ramazan Aslan da ilkeli, objektif ve tarafsız yayın anlayışının devam etmesi gerektiğini belirterek, Diyalog’un başarılarının devamını diledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474