banner564

Gazetecilerle buluşmasında adaylık sinyalini verdi

Cumhurbaşkanı Eroğlu, gazetecilerle buluşmasında adaylık sinyalini verdi

Gazetecilerle buluşmasında adaylık sinyalini verdi
banner598
   Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Nisan ayında yapılacak seçimlerle ilgili kararını bugün saat 12.00’de kamuoyuna açıklıyor. Eroğlu, yeniden aday olacağının sinyalini önceki gün gazetecilerle gerçekleştirdiği akşam yemeğinde verdi.
   Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi’nin, Merit Lefkoşa Hotel’de düzenledikleri ortak davete katılan Eroğlu, yoğun çalışmaları nedeniyle adaylık konusunda bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi. Eroğlu, “Aslında geciken ben değilim. Acele eden diğer adaylardır” dedi.
   Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar’ın açış konuşması sonrasında dış politikadaki gelişmeleri anlatan Eroğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eroğlu, polisin sivile bağlanması yönündeki açıklamaları değerlendirirken, “Bu teşkilatımıza halkın güveni oldukça fazladır. Onu siyasete alet etmemek ve yıpratmamak gerkir. Aksi halde polis teşkilatı da güven yitirir” dedi.


Anastasiadis’e geçmiş olsun telefonu...
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önümüzdeki ay ameliyat için New York’a gideceğini kaydederek, geçmiş olsun dileklerini iletmek için önceki gün sabah Anastasiadis’i telefonla aradığını söyledi. Eroğlu, “Anastasiadis 20–25 gün yurtdışında kalacak. Müzakerelerin başlama ihtimali şu anda yok. Her şey Ocak’a sarkacak gibi görünüyor, o da Anastasiadis masaya gelecek olursa. Kendisine geçmiş olsun derken sözlerimizi ‘inşallah kısa zamanda şifa bulursun, gelirsin müzakere masasına otururuz’ diyerek bağladık” ifadesini kullandı.

Eide, Lidington ve Türkiye...
Eroğlu, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, müzakere sürecine ve öncesine değinerek, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile İngiltere’nin Avrupa Bakanı David Lidington ile yaptığı görüşmeleri ve hafta başında Türkiye’de gerçekleştirdiği temasları da değerlendirdi.
Eroğlu, Türkiye’nin Kıbrıs Türk tarafının düşüncesiyle paralel hareket ettiğini gördüğünü, bundan memnun olduğunu belirterek, “Türkiye doğal gaz konusunda taviz verecek durumda değil. ‘Biz de bu denizlerde sizin adınıza arama hakkına sahibiz, biz de sizin adınıza platform getirir, drenaj yaparız’ şeklinde kesin kararları var” şeklinde konuştu.

“Eide’nin önerilerini reddettiler”
Rum Lider Anastasiadis’in parti başkanlarını toplayarak Eide’nin sunma ihtimali olan önerileri reddetme ve doğal gaz konusunu müzakere masasına taşıtmayacaklarına dair karar aldığını da söyleyen Eroğlu, “Karar alıyorlar ve bize geliyorlar. Bu şekilde bir sonuca varmak mümkün değil” dedi.
Eroğlu, “Ortak komite kurulmasına karşı başka bir öneri varsa onu da dinleyelim ama Rumların hiçbir önerisi yok” dedi.
Konuşmasında Rumların Türk tarafının dünyadaki açılımlarına engel olma konusundaki girişimlerine de değinen Eroğlu, son zamanda birçok ülkenin Rumların bu baskısını kabul etmediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasında müzakere masasında eşit statüye sahip 2 taraf ve lider olduğunu da vurguladı.

Akar: Kıbrıs sorunu yoğun bir süreçten geçiyor
Öte yandan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar toplantıda kısa bir konuşma yaparak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile sohbet nitelikli sosyal bir gecede buluştuklarını belirterek, “Tabii ki bir siyasetçinin olduğu yerde siyaset konuşulmadan olmaz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı siyasi açıdan da söylemek istediklerini söyleyecektir” dedi.

Akar, düzenledikleri ortak etkinliği onurlandırdığı için Eroğlu’na teşekkür ederek, Kıbrıs sorununun yoğun bir süreçten geçtiğine, Eroğlu’nun bu konuda vereceği bilgilerin kendileri için önemine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473