banner564

Puanlar altın değerinde

Süper Ligde ilk yarının sonuna yaklaşırken takımlarımız için alınabilecek her puan çok daha fazla önem kazandı.

Puanlar altın değerinde
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 Hafta sonu oynanacak maçlarla onuncu hafta tamamlanacak. Hem liderlik hem de kümede kalma mücadelesinde kıyasıya maçlar oynanacak. Cumartesi  Y.Boğaziçi-G.Birliği, M.Türk Gücü- Yenicami, Gönyeli-B.Bağcıl, Serdarlı-Cihangir maçları oynanacak. Pazar günü ise K.Kaymaklı-Doğan Türk Birliği, M.Menekşe-Lefke ve Lapta-Çetinkaya maçlarıyla hafta tamamlanacak.                                    

Bölge derbisi (Y.Boğaziçi-G.Birliği) 
Haftanın izlenmeye değer en önemli maçlarından biri olacak. Mağlup olmayan  takımdan biri olan Yeni Boğaziçi, Lider Yenicami’den deplasmanda aldığı puanın morali ile bu maça çıkacak. Zor gol yiyen bir takım. Kazanıp üst sıralarda kalmak isteyecek. Gençler Birliği  ise Cihangir deplasmanından galibiyetle döndü. Bu  zorlu deplasmandan da galip gelerek çıkışını sürdürmek isteyecek. Skor ne olursa olsun her zaman mücadeleden kaçınmıyorlar. Her takım için zor bir ekip. Yeni Boğaziçi Osman, Mehmet, Ergün Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Hakan Muhtaroğlu. 

Yaralıların karşılaşması (MTG-Yenicami)
Son haftaların başarısız takımı Mağusa  Türk Gücüde sular bir türlü durulmuyor. Kadro sıkıntısının yanında kadro dışı kalan 3 futbolcuyla daha da zor durumda. Lider karşısında işleri gerekten çok zor. Puan alamazlarsa bundan sonraki işleri daha da zora girecek. Lider Yenicami,  Yeni Boğaziçi karşısında beklemediği bir beraberlik alarak ilk defa puan kaybetti. Eksiklerinin de katılımıyla rakibi karşısında galibiyete daha yakın. Kazanı rakiplerinin ona daha da yaklaşmasına izin vermek istemeyecek. Maç Gazimağusa Canbulat Stadı’nda hakem ise Serhan Şimşek.    

Hedefleri farklı (Gönyeli-B.Bağcıl) 
Gönyeli ilk galibiyetini almak, B.Bağcıl ise üst sıralar için mücadele edecek. Geride kalan 9 haftada galibiyetle tanışamayan Gönyeli kendi sahasındaki bu maçtan gali ayrılmak isteyecek. Ancak çok genç ve tecrübesiz olması maçlarda kendini fazlasıyla gösteriyor. Defansta Yusuf’un olmaması onları daha da zora koyacak. B.Bağcıl her geçen hafta biraz daha iyi oynuyor. M.Menekşe karşısında galip gelemese de bu maçın favorisidir. Ancak rakibinin durumuna bakarak maça çıkarsa beklemediği sonuçla karşılaşabilir. Gönyeli Stadı’nda oynanacak maçta Mehmet Sezener düdük çalacak.      

Zor maç (Serdarlı-Cihangir) 
İki takım için de zor maç olacak. Serdarlı kazandığı takdirde daha üst sıralara çıkacak. Cihangir ise galibiyetle tanışmak için bu maça çıkacak. Serdarlı sahasında kolay geçit vermeyen bir takım. Zaman zaman iyi de futbol oynuyorlar. Bu maçta mutlak galibiyetten başka düşünceleri yok. Cihangir kendilerinin beklemediği bu düşüşten kurtulmak için maça çıkacak. Ligin en az gol atan takımı durumunda. Puansız ayrılmaları halinde gelecek haftalarda daha da zor günleri yaşayabilirler. Serdarlı 14 Ağustos Stadı’ndaki maçı Savaş Tilki yönetecek.       

Haftanın maçı (K.Kaymaklı—Doğan Türk Birliği)
 K.Kaymaklı, Lefke karşısında aldığı galibiyet ve Yenicami’nin de puan kaybı sonrasında zirveden uzaklaşmadı. Kendi sahasındaki maçtan mutlak galip ayrılarak Magosa’dan gelecek haberleri bekleyecek. Lefke karşısında geçmiş haftalara oranla daha arzulu ve istekliydiler. Doğan Türk Birliği da 3 haftalık mağlubiyetten sonra farklı bir galibiyet alarak morallendi. İşleri zor olsa da galip alabilecek bir kadroya sahip olduklarını da unutmamak lazım. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçta deneyimli hakem Mehmet Malek görev yapacak.

Kazanan rahatlar (M.Menekşe-Lefke)  
Mormenekşe zorlu Bostancı Bağcıl deplasmanından beraberlikle de olsa dönerek arka arkaya mağlubiyetler yaşamadı. İyi ama sınırlı bir kadroya sahiptirler. Kendi sahalarındaki bu maçı kazanıp ilk devre sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek isteyecekler. Lefke, K.Kaymaklı karşısında aldığı mağlubiyetle yaptığı zirve hesaplarından çok uzağa düştü. Yine de iyi bir kadroya sahip ve M.Menekşe karşısında galip gelebilir. Bu yılki hedefler kupa gibi görünüyor. Maç Cemal Balses Stadı’nda oynanacak. Maçın hakemi Osman Özpaşa. 


Puanlar ortada (Lapta-Çetinkaya)
Lapta geride kalan haftalarda galibiyetle tanışamayan 3 takımımızdan biri. Kadrosu çok genç ve tecrübesiz. Aldığı sonuçlara baktığımızda daha başarılı olmalarının zor olduğunu görebiliriz. Hedefleri önümüzdeki yılların takımını oluşturmak olarak koymuş gibi görünüyorlar. Çetinkaya nazire yaparcasına kulüpte yaşanan belirsizliklere rağmen arka arkaya galibiyetler aldı. Başkan adayının da belirlenmesiyle lapta karşısına büyük moralle çıkacaklar. Rakiplerine oranla galibiyete daha yakın. Lapta Şht. Şevket Kadir Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Serdar Bilgimer.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474