banner564

“Gemileri geri çeksin”

Kıbrıs AB Derneği Başkanı Damdelen, “Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’inde sismik araştırma yapması uluslararası hukuka aykırıdır” iddiasında bulundu

“Gemileri geri çeksin”
banner598
 Kıbrıs AB Derneği Başkanı Mustafa Damdelen, Kıbrıs’ın yeraltı kaynaklarının her iki toplumun hakkı olduğunu ve bunun inkar edilemeyeceğini kaydederek, müzakere sürecinin önkoşulsuz şekilde başlaması, Türkiye’nin ve Yunanistan’ın gemilerini geri çekmesi gerektiğini savundu.
Damdelen, yazılı bir açıklamayla Kıbrıs konusunda gelinen son noktayı değerlendirdi. Kıbrıs Türk toplumunun ve Türkiye’nin Kıbrıs’ta adil bir çözüme ulaşılmasına odaklanması gerektiğini belirten Mustafa Damdelen, “Uluslararası hukuka ters düşerek yapılacak çıkışlar ne Kıbrıs Türk, ne Kıbrıs Rum toplumuna ne de Türkiye’ye fayda sağlayacaktır” dedi.
Damdelen, “Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) sismik araştırma yapması uluslararası hukuka aykırıdır” iddiasında bulundu.
Damdelen şöyle devam etti:
“Türkiye ancak Kıbrıs sorununun çözümüne odaklanır, komşularıyla iyi ilişkiler geliştirir ve uluslararası hukuka saygılı davranırsa, bölgedeki enerji senaryolarında önemli rol oynayabilir. Kaba kuvvete dayalı adımlar, Türkiyesiz alternatifler geliştirilmesine yol açabilir.”

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474