banner564

Giryagiris’in gizemli gezisi

Kermiya’dan işlem yaptırmadan Kuzey Kıbrıs’a giren ve gün boyu dolaştıktan sonra Akyar’dan aynı yöntemle çıkış yapmak isteyen Rum vatandaşı yakalandı

Giryagiris’in  gizemli gezisi
banner598
Teoman TURAN
Kıbrıslı Rum Giryagiris İonis, Kermiya Sınır Kapısı’ndan Kuzey Kıbrıs’a hiçbir işlem yaptırmadan giriş yapmak ve gün boyu dolaştıktan sonra yine aynı yöntemle Gazimağusa Akyar sınır kapısından Güney Kıbrıs’a geçmek isterken yakalandı. Giryagiris İonis dün Lefkoşa’da Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Kemal Erdelhun olayla ilgili bulguları aktardı. Erdelhun, huzurda bulunan zanlı Giryagiris İonis’in 26 Haziran tarihinde saat 10.30 raddelerinde Kermiya Sınır Kapısı’ndan yönetiminde bulunan EXT 16 plakalı Range Rover marka jeep araç ile gerekli muhaceret işlemlerini yaptırmadan 1. Derecede Askeri Yasak Bölgeyi ihlal ederek izinsiz olarak KKTC'ye giriş yaptığını söyledi. 

Demir bariyerler kapatıldı
Polis, zanlının daha sonra saat 14.30'da Akyar Sınır Kapısı’ndan işlem yaptırmadan süratli bir şekilde geçiş yapmaya çalıştığının fark edilmesi üzerine demir bariyerin kapatılarak önünün kesildiğini ve bariyere çarparak durduğunu belirtti. 
Polis, zanlının daha sonra araçtan inerek kaçmaya çalıştığı sırada tutuklandığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri bulunduğunu belirterek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

“Barikattan geçerken kimse durdurmadı…”
Mahkemeden söz alan zanlı suçsuz olduğunu barikattan geçerken kimsenin kendisini durdurmadığını belirterek geçtiğini söyledi. Zanlı ayrıca KKTC’ye ilk defa geçtiğini geri dönüşte ise 100 km ile geçmeye çalışırken bariyerlerin kapatıldığını ve kaza yapmasının sağlandığını belirtti.
Yargıç Meltem Dündar, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473