banner564

Hesap karıştı

Arkadaş Pastanesinden 22 bin TL’lik hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Bektaş Oldaç ile Orhan Şimşek, serbest kalmak için 40 bin liralık senet imzaladı

Hesap karıştı
banner598
Başkent Lefkoşa’da faaliyet gösteren Arkadaş Pastanesi’nden 22 bin TL değerinde eşya çaldıkları öne sürülen zanlılar Bektaş Oldaç ile Orhan Şimşek hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede zanlıların suç ortağı olan bir kişinin arandığı bildirildi.
Polis memuru Vasıf Çağrıbey olayla ilgili bulguları mahkemeye aktardı. Çağrıbey, 13-14 Haziran tarihleri arasında Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Arkadaş Pastanesi’nden 15 bin TL değerinde fotoğraf makinesi ve 7 bin TL değerinde dizüstü bilgisayar çalındığını söyledi. Polis, yapılan soruşturma sonucu Zanlı Bektaş Oldaç’ın fotoğraf makinesini satmaya çalışırken suçüstü yakalandığını ifade etti. 

Pastanenin eski çalışanı çıktı
Yakalanan zanlının fotoğraf makinesinin Orhan Şimşek’in yaşadığı apartmanın ön kısmında tanımadığı bir şahıstan aldığına dair ifade verdiğini kaydeden polis, yapılan soruşturma sonucu Orhan Şimşek’in Arkadaş Pastanesi’nin eski çalışanı olduğunu belirlediklerini açıkladı.
Polis, zanlı Oldaç’a ait cep telefonunda yapılan incelemede Google arama motorundan çalınan eşyaların satış fiyatını araştırdığını, çalınan eşyaların nasıl formatlanacağını incelediğini ve birçok haberi sitesinde arama yaptığını tespit ettiklerini söyledi. 

Bilgisayar emare olarak alındı
Polis, işyerindeki kamera görüntülerinin de olaydan sonra silindiğini ifade ederek, suçla ilgili bir kişinin daha arandığını belirtti. Polis, zanlıya ait cep telefonu ve bilgisayarın emare olarak alındığını, DATA incelemesi yaptıklarını belirterek aleyhlerine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve ilerde yargılanmalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı Bektaş Oldaç’ın bir kefilin imza edeceği 20 bin TL değerinde kefalet senedi ile zanlı Orhan Şimşek’in ise 20 bin TL değerinde şahsi kefalet imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Zanlıların yurt dışına çıkışları da dava bitinceye kadar engellendi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474