banner564

İmalat 6.5 kilo

Bademliköy’de 529 kök uyuşturucu yetiştiren Tezcan Akkurt’a 7 yıl hapislik verdi

İmalat 6.5 kilo
banner598
Suna ERDEN
Güzelyurt- Bademliköy yakınlarındaki ormanlık araziyi zehir bahçesine çeviren, 31 Mayıs 2017 tarihinde narkotik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla 529 kök hintkeneviri bitkisi ile yakalanan sanık Tezcan Akkurt ile suçla bağlantılı yakalanan sanık Kadir Akbulut hakkındaki karar açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Tezcan Akkurt 7 yıl, Kadir Akbulut ise 2 ay hapis cezası aldı.
Suçüstü yakalanmıştı
Karada, sanık Tezcan Akkurt’un Bademliköy'ün yakınlarındaki ormanlık arazi içerisinde tespit edildiği, polis ekiplerinin sanığı takip ettiği, arazide ekili boyları 10 ile 70 santim arasında bir kısmı saksılar içinde bir kısmı ise su kanalları etrafına ekilmiş 529 kök hintkenevirini sökerken suçüstü tutuklandığı belirtildi. Kararını açıklayan ağır ceza heyeti, sanık Kadir Akbulut’un ise Akkurt’un uyuşturucu ziraatı yaptığını bildiğini ancak kendisine içimlik madde vermesi üzerine suça katkısının sükût kalması olduğunu belirtti. 

Akkurt 7 yıl, Akbulut 2 ay
Heyet, sanık Tezcan Akkurt’un ziraatını yaptığı 529 kök hintkenevirinin toplam ağırlığının 6 kilo 500 gram ağırlığında olduğunu ancak bu bitkilerin 322 gramının kullanıl bilir esrar olduğunu kaydetti. Heyet, sanıkların suça katkıları ve sabıkalarını da dikkate alarak sanık Tezcan Akkurt’un 7 yıl sanık Kadir Akbulut’un ise 2 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474