banner564

“KKTC vatandaşı olmalı”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Merkez Bankası Başkanlığı’na bir an önce atama yapılmasını istedi ve bir de istekte bulundu

“KKTC vatandaşı olmalı”
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yaklaşık 6 aydır boş olan KKTC Merkez Bankası Başkanlığı’nın bir an önce KKTC vatandaşı bir kişiye tevdi edilmesi gerektiğini söyledi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kendi kurumlarımızda, kendi insanımızın sorumluluklar üstlenmesi son derece önemli. Kendi kurumlarımıza, KKTC vatandaşlarının getirilmesi, sahiplenmesi, bu makamlarda söz sahibi olması gerektiği en doğrusu. Devletimizin daha ileriye gidebilmesinin önemli göstergelerinden biri de budur” dedi.
Bugün KKTC vatandaşlarının gelemeyeceği bir makam olduğunu düşünemediğini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, şöyle devam etti: 
“Merkez Bankası Başkanlığı da bunlardan bir tanesidir. O alanda yetişmiş Kıbrıslı Türkler vardır. Bir an önce bu makamın KKTC yurttaşına tevdi edilmesinin son derece yararlı olacağına inanıyorum.”

Akıncı’dan Bekiroğlu’na plaket
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün, Dr. Kaya Bekiroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı’nda ağırlayarak, “Kıbrıs Türk halkının vefa borcunun bir nişanesi” olarak plaket verdi.
    Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Akıncı, Bekiroğlu’nun sadece doktor olmadığını, toplumsal çalışmalarda ve mücadelede her zaman en ön saflarda bulunmuş çok değerli bir kişi olduğunu söyledi.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni kabul etti
Öte yandan  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, Gürsel Benan başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği heyetini kabul etti. 
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür ettiği konuşmasında, dernekte kan değişimi yaptıklarını ve yeni yönetim kurulunun oluşturulduğunu anlattı.   
 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, dernek yeni yönetiminin hayırlı olmasını temenni ederek, kan değişiminin kuruluşlarda zaman zaman olması gereken demokratik bir eylem olduğunu söyledi. 
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği için; “Bu topraklarda kanıyla, canıyla, her şeyiyle en büyük özveriyi gösteren ve bizlerin geleceğe daha umutla bakabilmemiz için canlarını feda eden insanlarımızın ailelerinin, yakınlarının, sevenlerinin ağırlıkta olduğu bir dernek” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, toplum açısından da derneğin önemli bir yerinin olduğunun aşikar olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473