banner564

Hepsi de zor maçlar

Hepsi de zor maçlar
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig’de ilk 3 hafta geride kalırken mağlup olmayan takımlar olmasına rağmen puan kaybı yaşamayan takım kalmadı.
 Ligin başında olmasına rağmen birçok maçın gollü geçtiğini söyleyebiliriz. Geride kalan 3 haftada oynanan 24 maçın sadece 4 tanesi golsüz sonuçlanırken toplam 10 maç beraberlikle sona erdi. Maçların 10 tanesi galibiyetle sonuçlanırken deplasman galibiyetleri ise sadece 4 oldu.
 Yine cuma ve pazartesi günleri oynanacak maçları saat 18.30’da, gündüz oynanacak maçlar ise 15.30’da başlayacak.

Binatlı-Merit Alsancak Yeşilova (Ev sahibi kayıp istemiyor)
 Binatlı son maçta güçlü rakibi GAÜ Çetinkaya karşısındaki oyunu ve aldığı galibiyetle beni gözardı etmeyiniz der gibiydi. Gol yollarında yeni transferi ile çok daha güçlü. Kendi evinde oynayacağı maçtaki tek hedefleri galibiyet, ancak son maça takılıp kalırlarsa bunu pahalı ödeyebilirler.
 Merit Alsancak Yeşilova ligin yeni bir takımı ve bu ligin heyecanını yaşamakta. Geride kalan 3 maçı da beraberlikle tamamlarken henüz galibiyetle tanışamadı. İlk galibiyetini almak isteyecekler, ancak güçlü ve moralli rakibi karşısında bunu başarabilmeleri çok zor olacak. Alabilecekleri tek puan dahi onlar için çok değerli olacak.

Ozanköy-Doğan Türk Birliği (Ev sahibinin işi zor) 
 Ligin en az gol (1) atan 2 takımdan biri olan Ozanköy kendi evinde oynayacak olmasına rağmen işi gerçekten çok zor. Küçük saha avantajını kullanarak istediğini almaya çalışacak. Ligin en oturmuş ve birbirini çok iyi tanıyan rakibinden puan almak istiyorsa onlardan kat kat iyi oynamaları gerekir.
 Doğan Türk Birliği ligde izlenmesi gereken bir kaç takımından biri. Son 2 haftayı galibiyetle tamamlayarak çıkışını bu maçta da sürdürmek isteyecek. Sahanın küçük olması onları ne kadar etkileyecek onu da maçta göreceğiz. Kadro yapısı ve deneyimi ile maçın favorisi olduğunu söyleyebiliriz.

 G.Gücü-Mağusa Türk Gücü (Kolay bir maç olmayacak)
 Mütevazi ama her zaman yapabileceğinin en iyisini yapmak isteyen G.Gücü, yine güçlü takım ile oynayacak. Hiçbir maçın oynanmadan kazanılmadığını bu maçta göstermek isteyecekler. Kadro sıkıntısını her zaman yaşayan G.Gücü, rakibinden korkmadan oynarsa istediğini alabilir.
 M.Türk Gücü geride kalan haftalarda en büyük hayal kırıklığı yaşatan takım durumunda. Oynadığı 3 maçta da kalesinde 2’şer gol gören bir takım. Aldığı 2 beraberlikle de 2 puana sahip. G.Gücü maçını kazanamazlarsa beklenmedik olaylarla da karşılaşabilirler. Bu maçın onlar adına ne kadar önemli olduğunu herkesten fazla onlar biliyor.

Y.Boğaziçi-K.Kaymaklı (Her sonuca açık)
 Yeni Boğaziçi ligin yeni takımı olmasına rağmen yavaş yavaş lige alışıyor. Kendi durumunda olan takımlar karşısında puan almayı bildi. Daha güçlü takımlarla oynadığında işlerinin ne kadar zor olduğunu GAÜ Çetinkaya maçında gördüler. En büyük dezavantajları genç bir takım olmalarıdır. Ancak rakibinden çekinmeden oynarsa istediğini alır.
 K.Kaymaklı elindeki kadro ile orantılı maçlar oynamıyor. Attıkları gol sayısı iyi olmasına rağmen yine de bu konuda maçı koparacak pozisyonları değerlendirmede sıkıntıları var. Yeni Boğaziçi deplasmanında dikkatli olmazlarsa hayal kırıklığı ile evlerine dönebilirler.

Cihangir-Baf Ülkü Yurdu (Ev sahibinin avantajı fazla)  
 Kadrosundan birçok oyuncunun ayrılmasına rağmen her zaman her takım karşısında galibiyet alacak durumda. Kendi evindeki bu maçta galibiyetten başka bir düşünceleri yok. Geride kalan 2 maçta ortaya koyduğu mücadele ile maçın favorisi, ancak rakiplerinin de ne yapacağı bir takım olduğunu unutmamaları gerekir.
 Baf Ülkü yurdu bu haftaya kadar sadece 1 puan alabilirken gol atamamıştı. Kendi evindeki Yenicami maçında farklı geriye düşmesine rağmen maçın son dakikalarında biraz daha becerikli olsa istediği puanı alabilirdi. Cihangir maçında Yenicami karşısındaki kadar şans bulmayabilirler. 

Yalova-GAÜ Çetinkaya (İkisi de ağır yaralı)
 Yalova cezası nedeniyle yine tarafsız bir sahada oynayacak. Tıpkı rakibi gibi haftayı farklı mağlubiyetle tamamladı. Artık kazanıp ilerleyen haftalara moralli girmek isteyecek. Sahasında oynayamamanın sıkıntısını fazlasıyla yaşayacaklar gibi. Rakibi karşısında beklenmedik bir skorla da karşılaşabilirler.
 Bu sezon tek hedefi şampiyonluk olan GAÜ Çetinkaya ilk 2 haftada aldığı sonuçlarla dikkat çekmişti. Ancak son Binatlı maçında kendilerinin de hiç beklemediği kötü oyun sonucunda farklı bir mağlubiyet aldılar. Bu yarayı sarmak için Yalova karşısında mutlak galip gelmek isteyecekler. Kaybederlerse koydukları hedefe ulaşmakta sıkıntılar yaşayabilirler. 

T.Ocağı-G.Birliği (İzlenmesi gereken maçlardan biri)
 Girne’de oynanacak olan gece maçı izlenmesi gereken bir maç olacak. Her 2 takım da mutlak kazanmak için oynayacak. T.Ocağı sahasında oynamanın avantajını kullanıp kazanmak istese de karşılarında en az onlar kadar iyi ve kazanmak isteyen bir takım olduğunu unutmamaları gerekir. 
 G.Birliği geçmiş sezonda olduğu gibi bu sezon da üst sıralarda kalmak istiyor. Mücadeleden kaçmayan ama kalesinde de fazla gol gören bir takım. Zirve mücadelesi veren bir takım bu kadar gol yememelidir. Bu sorunlarına çare üretirlerse zor deplasmandan istediklerini alarak evlerine dönebilirler.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473