banner564

Meclis’te üzen görüntüler

Meclis’te sözlü tartışma sonrasında gerilen Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’nun üzerine yürüdü, Denktaş araya girince ‘korkulan’ olmadı

Meclis’te üzen görüntüler
banner598
Remzi SAMAR

   Cumhuriyet Meclisi’nde dün yine üzen görüntüler yaşandı. UBP  Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, konuşmasına müdahale eden Başbakan ve CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'na önce tepki gösterdi, sonra üzerine yürüdü. 
   Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın araya girmesi sonucunda korkulan olmadı. Meclis Başkanı Sibel Siber yaşanan tartışma sonrasında oturuma ara verdi. 

İlk eleştiri Siber’den geldi

   Meclisteki oturumda Başkan Sibel Siber, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel’e ‘birleşimi açma’ görevi verdiğini, ancak bunun yerine getirilmemesi üzerine, katıldığı 23 Nisan törenlerini yarıda kestiğini söyledi.
   Siber’in iddiasına göre, UBP Genel Başkanı Özgürgün’den ‘birleşimi açmaması’ yönünde uyarı aldığını belirten Üstel, bu uyarıya uyduğunu söyledi.
   Siber “Meclis Başkanı’nın ve yardımcısının görevleri sabittir, nettir, tüzükte belirtilmiştir. Burada keyfi bir karar alıp meclis başkan yardımcısının görevine müdahale etmeyi kınıyorum.” dedi.

Özgürgün fena gerildi

   Siber’in ardından söz alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Başkanı’nın “talihsiz ve gereksiz” bir konuşma yaptığını iddia etti. Bu sırada Özgürgün ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu arasında sözlü tartışma yaşandı. Özgürgün, daha sonra Yorgancıoğlu'nun üzerine yürüdü. 
    Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın araya girmesi üzerine Özgürgün yatıştırıldı. Yaşanan arbedenin ardından Meclis Başkanı Siber de oturuma ara verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473