banner564

Özyiğit: Değişim şart

İŞAD heyeti, ülkede köklü reformların hayata geçmesi için geniş tabanlı bir koalisyon yapılması ve başkanlık sistemine geçilmesi önerisini TDP’ye de sundu

Özyiğit: Değişim şart
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) Başkanı Metin Şadi ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
İŞAD Başkanı Metin Şadi, son seçimlerde halkın hem Kıbrıs sorununda acil ve güçlü bir çözüm isteğini gösterdiğini, hem de ülkede değişim ve dönüşüm talebinde bulunduğunu, derneğin de bu konularda yol haritası oluşturarak kamuoyuyla ve siyasi yetkililerle paylaştığını söyledi. 
Halkın hayatın her alanında yaşam kalitesi ve refahın artmasını talep ettiğini söyleyen Şadi, bu taleplerin gerçekleşmesi için öncelikle Kıbrıs sorununun çözülmesi, mali, ekonomik, idari, mevzuatlar anlamında kapsamlı yapısal reformların yapılması gerektiğini kaydetti. 
Şadi, güçlü ekonomik büyüme ve yapısal reformları kapsayan bir ekonomide dönüşüm programı yanında, bunu uygulayacak kabiliyette sistemde yönetsel ve rejimsel değişikliklere de ihtiyaç olduğunu ifade ederek Şadi, derneğin başkanlık rejimini önerdiğini vurguladı. 
Şadi, TDP’yi de bu konuları görüşmek için ziyaret ettiklerini kaydetti. 

Özyiğit: İŞAD’ın tespitlerine katılıyoruz… 
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de İŞAD’ın tespitlerine katıldığını, “sistemin yozlaştığını”, yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Değişimin şart olduğuna değinen Özyiğit, “Değişim şart ama doğru kadrolarla değişim şart” diye konuştu. 

“İcraat hükümetinde yer almayacağız”
Özyiğit, ülkede yakında erken seçim süreci yaşanacağını, TDP’nin olası bir seçimden önce kurulacak bir icraat hükümetinde yer almayacağını ifade etti. 

TDP’den, Aile Yasası’na tam destek
Öte yandan TDP, Aile Yasası ile ilgili değişiklik önerilerine destek belirtti.
Cemal Özyiğit yaptığı açıklamada, TDP’nin, Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi (CEDAW) ve Kadına Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin ışığında hazırlanan Aile Yasası’ndaki değişiklik önerilerine gerekli desteği vereceklerini bildirdi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474