banner564

Akıncı salı günü New York’a uçuyor

Cumhurbaşkanı Akıncı 4 Haziran günü New York’ta BM Genel Sekreteri Ban ile görüşecek

Akıncı salı günü New York’a uçuyor
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un daveti üzerine salı günü New York’a gidiyor. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, 4 Haziran Perşembe Ban ile görüşecek. New York saatiyle saat 12.00’de gerçekleşecek görüşmede Akıncı’ya Müzakereci Özdil Nami eşlik edecek.
TAK muhabirinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’dan elde ettiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, New York’a gitmek üzere 2 Haziran Salı günü adadan ayrılacak. Akıncı 7 Haziran Cumartesi ülkeye dönecek.


Akıncı resepsiyon verdi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ve IQA (Association of Quality Assurance Agencies of the Islamic World) tarafından organize edilen “Yüksek Öğrenimde Kalite” konulu çalıştayın organizatörleri ve katılımcıları onuruna önceki gün akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resepsiyon verdi. 
Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, KKTC üniversitelerinin Avrupa Üniversiteler Birliği’ne, Uluslararası Üniversiteler Birliği ve İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu’na tam üye olduklarını ve diplomalarının uluslararası olarak tanındığını söyledi. 
Kıbrıs sorununun çözümünün eğitimde özellikle siyasi kısıtlamalar ve Bologna sürecindeki kısıtlamalar üzerinde önemli etki yapacağına dikkat çeken Akıncı, çözümün, Erasmus gibi öğrenci değişim programları, AB öğrenci bursları ve direkt uçuşlar gibi birçok konuda eğitime önemli getiriler sağlayacağını kaydetti. 

Yabancı büyükelçileri kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün Fransa, Polonya ve Slovakya’nın elçileriyle ayrı ayrı görüştü.
Kabullerde Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Koordinatörü Deniz Birinci de hazır bulundu.
Basının görüntü almasına imkan tanınan görüşmelerle ilgili açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474