banner564

Sayıştay’a başvuruluyor

Girne eski Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın seçimden hemen sonra piyasaya 1 milyon TL’yi aşkın ödeme yaptığı iddia ediliyor

Sayıştay’a başvuruluyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine karşın,  ortaya çıkan sonuçlar kadar seçimlerin ardından yaşanan olaylar hala kamuoyunun gündeminde.  Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) kaybettiği Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa belediyeleriyle ilgili parti içi tartışmalar ve hesaplaşmalar her gün yeni bir boyut kazanırken, dün Girne Belediyesiyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. 
Kesilen çekler yasal mı?
Diyalog’un  Girne Belediyesinde güvenilir bir kaynaktan elde ettiği bilgiye göre, eski başkan Sümer Aygın seçim yasaklarının olduğu ve seçimi kaybettikten sonra yetkisi olmamasına rağmen 1 milyon 25 bin TL tutarındaki harcama çeklerini imzaladı. İddiaya göre, Aygın, çok önemli bir şirkete 209 bin TL’lik bir  çek imzaladı. Aygın ayrıca,  kendi şirketi için de  belediyenin kasasından 10 bin TL’lik bir başka çek kesti. Söz konusu çekler arasında Aygın’ın şahsına ait  Kıdem Tazminatı için 70 bin TL’lik çekin daha olduğu iddia edildi.
Seçim yasakları çekleri bağlar mı?
Girne eski belediye başkanı Sümer Aygın’nın bu çekleri iddia edilen tarihlerde imzalamasının Seçim Yasaklarına denk gelmesi nedeniyle  yasallığı tartışma konusu oldu.  Aygın’nın 29 Haziran tarihinde gerçekleşen Yerel Yönetimler Seçimlerinin ardından yetkilerinin düştüğü ve ilgili çekleri imzalamaya hakkı olmadığı belirtiliyor. Aynı kaynaktan edinilen bir diğer bilgiye göre ise Girne Belediyesi Başkanı Niadi Güngördü’nün, bugün eski Başan Sümer Aygın’nın yetkisiz kestiği iddia edilen çekler için Başsavcılıtan görüş almak için dosya hazırladığı ileri sürüldü. 
Güngördü konuşmak istemedi
Öte yandan, Diyalog muhabirinin telefonla ulaştığı Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474