banner564

Patladı

Aralarında parti yönetiminde yer alanların da bulunduğu bazı kimselerin, kendisini sırtından vurduklarını söyleyen Kayalp “halen hainleri barındıran partim büyük bir tehditle karşı karşıyadır” dedi

Patladı
banner598
   Gazimağusa Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Oktay Kayalp, sessizliğini bozarak, seçimi kaybetmesine neden olan, kendi ifadesine göre CTP içindeki ‘hainlere’ çok sert tepki gösterdi. Kayalp, 
“CTP üyesi, delegesi ve hatta MYK üyeliği dahil farklı farklı yönetim kademelerinde görev alan bazı kimseler, bu seçimde açık ve alenen şahsıma değil de bir başka adaya oy verilmesine ilişkin çaba içinde olmuştur. Son güne kadar devam ettikleri bu çalışmalarını bugün inkar eder durumdadırlar. Bunun adı ihanettir” dedi.
   Bu ihanetin sonucu olarak, 29 Haziran seçimlerinde sırtından vurulduğu için CTP’nin, Gazimağusa Belediye Başkanlığını kaybettiğini vurgulayan Kayalp, görev yaptığı dönemde büyük bir özveri ile çalıştığını ifade etti.
   “Görevimi adalet, şeffaflık ve demokrasi ilkelerine bağlı kalacağıma dair söz vererek 1994 yılında başım dik olarak devraldığım gibi, 20 yıl sonra bugün yine başım dik ve büyük bir gururla devrediyorum” diyen Kayalp, şöyle devam etti:
   “Seçim sonuçlarını önceden kestirmek belki mümkün değildir ama hesaplanabilir değerlere göre önceden kestirme yapılarak seçim yarışına nereden başlandığı da hesaplanabilmektedir. Bu hesaplamaya öncelikle parti örgütünün oy potansiyeli sonra da aile ve kişisel yakın ilişkiler dahil edilir.”

Herkesin bildiği ‘Sır’
   29 Haziran seçimine giderken de benzer bir hesaplama yapıldığını kaydeden Kayalp, şunları söyledi:
   “Partim CTP-BG’nin bazı iç huzursuzluklar yaşadığı ve buna bağlı olarak da gerilimin olduğu herkesin bildiği bir ‘sırdır’. Ancak sahip olduğumuz parti bilinci ve disiplin gereği, böylesi gerilimlerin hesaplaşma zamanının seçim dönemleri olmadığı varsayımı ile kampanyamız başlatılmıştır.

Bunun adı ihanet
   Özellikle de başkanlık için tek adayın yer aldığı yerel seçimlerde, başkan adayı parti anlamına gelmektedir. Dolayısıyla başkan adayına oy vermemekle partiye oy vermemenin eş anlamlı olduğunu söylemeye gerek yoktur. Ne var ki, bu izah dahi gerektirmeyen gerçek ortada dururken, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) üyesi, delegesi ve hatta MYK üyeliği dahil farklı farklı yönetim kademelerinde görev alan bazı kimseler, bu seçimde açık ve alenen şahsıma değil de bir başka adaya oy verilmesine ilişkin çaba içinde olmuştur. Son güne kadar devam ettikleri bu çalışmalarını bugün inkar eder durumdadırlar. Bunun adı ihanettir. Bu ihanetin sonucu olarak CTP-BG Gazimağusa Belediye Başkanlığını kaybetmiştir.”

‘Hainler sırtımızdan vurdu’
   “CTP-BG’nin 29 Haziran seçimlerinde hainler tarafından sırtından vurulduğu için Gazimağusa Belediye Başkanlığı’nı kaybettiğini” savunan Kayalp, “Bugün partisine ihanet edenler çok tehlikeli ve kirli bir ittifakın birer parçasıdır. Bu ihaneti benimle kişisel sorunları olanların şahsıma destek vermediği biçiminde değerlendirmek tam bir aymazlık olur” dedi.
   “Bugün partimizde, geçmişte verilen emekleri öne sürerek bugünkü ihaneti saklamaya çalışanlarla, emeğin zamandan ve mekandan bağımsız olarak kendi başına en yüce değer olduğuna inananlar  yan yanadır” görüşünü ileri süren Kayalp, iddialarını şöyle sürdürdü:
    “Bugün partisine ve kendi geçmişine ihanet edenler halen partimizde bulunan ve mücadele verenleri ‘çıkarcı’ ya da ‘benim sempatizanım’ olarak niteleme cüreti göstermektedirler. Parti üyelerini kategorize etmek asla kabul edilemeyeceği gibi, hele de hainlerin böyle bir girişimi lanetlenmeyi fazlasıyla hak eder.”

Mesaj verdi
    Gazimağusa Belediye Başkanı olmasa da hayata tutunacak ve kendini tüm yurttaşlara ifade edecek araç ve olanaklara sahip olduğunu söyleyen Kayalp, “Çünkü hayatta sahip olduğum hiçbir şeyi siyasetten dolayı elde etmedim. Benim belediye başkanı olmadan önce de hem bir işim hem de mesleki ve siyasi bir kariyerim vardı. Bu nedenle kendi adıma ortada kişisel bir kayıp yoktur” dedi.
   “Ancak bugün kentimiz, küllerinden yeniden yarattığımız ve ülkemizin en güçlü belediyesi haline getirdiğimiz bir kurum ve içinde halen hainleri barındıran partim büyük bir tehditle karşı karşıyadır” görüşünü öne süren Oktay Kayalp, kendisinin hangi düzeyde olduğuna bakmaksızın, partisinin hizmetinde olmaya devam edeceğini belirterek şunları kaydetti:
   “Ancak tüm bu çabalarımı partisine ve partilisine ihanet etme cüretini kendinde bulanlarla yan yana sürdürmek zorunda kalmaktan ciddi endişelerim bulunmaktadır. Bu endişelerimin ortadan kalkması için her zamanki gibi yine açık, şeffaf ve kararlı bir mücadele içinde olacağımın bilinmesinde yine sonsuz yarar görürüm.” 


İsmail Arter’e sıcak karşılama
Öte yandan dün Gazimağusa Belediyesi’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi.
20 yıl kesintisiz Gazimağusa Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Oktay Kayalp görevi yeni seçilen Bağımsız Belediye Başkanı İsmail Arter’e devretti.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ndeki mazbata töreninin ardından İsmail Arter; aralarında DP-UG İskele Milletvekili Fikri Ataoğlu’nun da bulunduğu bir grup ile birlikte devir teslim töreni için Belediye’ye geçti.
Oktay Kayalp, belediye personeliyle birlikte İsmail Arter’i belediyenin girişinde karşıladı.

Bir marka devrediyorum
Oktay Kayalp bu karşılaşma esnasında Arter’e; “Gazimağusa’yı yönetmek büyük bir onurdur. Halk bu onuru size layık gördü; kutluyorum” dedi.
Kayalp, halkın; kendisinin “dostum” diye hitap ettiği İsmail Arter’i göreve getirdiğine işaret erek, 20 yıl boyunca büyük bir onur duyarak Gazimağusa’ya hizmet ettiğini söyledi.
Kayalp, “20 yıl önce hurda olarak devraldığım Gazimağusa Belediyesi’ni bir marka olarak devrediyorum. İsmail Arter de daha ileri taşımak için gayret sarf edecektir” dedi.

Arter: Kayalp’in tecrübelerinden faydalanacağız
Gazimağusa’nın yeni Belediye Başkanı İsmail Arter de onur verici bir görevi devraldığını bunun zorluğunun da bilincinde olduğunu söyledi.
Arter, seçim döneminde olduğu gibi Belediye Başkanlığı süresince de tarafsız şekilde Gazimağusa’ya hizmet için çalışacağını belirtti.
Emek ve hizmetin inkar edilemeyeceğini söyleyen Arter, Kayalp’a 20 yıllık hizmeti ve nazik karşılama için teşekkür etti.
Arter, Kayalp’ın tecrübelerinden yaralanmak istediklerini de ifade etti.

Makam odasına oturdu görevine başladı
Konuşmaların ardından Oktay Kayalp belediye binasından ayrılırken, İsmail Arter de beraberindekilerin eşliğinde makam odasına geçerek görevine başladı.
Burada kısa bir açıklama yapan Arter, Gazimağusa Belediyesi’ni aldıkları noktanın daha ilerisine taşıyacaklarını ifade etti.
Arter, tarafsız yönetim anlayışıyla Gazimağusa’yı özlenen kent haline getireceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473