banner564

‘Seni gebertiriz’

Trafik suçu işleyen Musa Eryener, kendisine ceza yazan polisi tekme tokat yere düşürüp, boğazını sıktı, arkadaşı Hamit Manga ise bıçakla tehdit etti:

 ‘Seni gebertiriz’
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da önceki gün yaşanan bir darp olayı, görenlere ve duyanlara bu kadarı da olmaz dedirtti. İlginç olay, kask takmayan ve trafik levhalarına uymayarak trafik suçu işleyen motosiklet sürücüsü Musa Eryener’in, kendisine ceza yazan polisi darp ederek, yere düşürmesi ve üstüne çıkarak boğazını sıkması sonucu gerçekleşti.
Polisi, “Boğacağım lan seni… Seni geberteceğim, bana bir şey yapamazsınız "şeklinde tehdit eden zanlı Eryener’in arkadaşı Hamit Manga ise polise bıçak sallayarak tehditler savurdu. Olayın ardından gözaltına alınan iki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada aktarılan iddialara göre, önceki gün saat 10.00 sıralarında kask takmayarak ve trafik levhalarına uymayarak trafik suçu işleyen motosiklet sürücüsü Musa Eryener, trafik polisleri tarafından durduruldu. 

“Yine mi siz lan” dedi saldırdı
Polis, suç işleyen zanlıya rapor yazmak istedi. Buna sinirlenen zanlı, trafik polisi Ahmet Akarsulu’yu, “Yine mi siz lan… Beni yazamazsın, eğer beni yazarsan seni geberteceğim "şeklinde tehdit ettikten sonra Ahmet Akarsulu'yu elleri ile iterek yere düşürdü ve üzerine çömelip boğazını sıktı. Zanlı bu esnada da “Boğacağım lan seni… Seni geberteceğim, bana bir şey yapamazsınız "şeklinde bağırdı. Bu olayın ardından zanlı, “Polisi darp ve görevinden men, şiddet tehdidi, rahatsızlık verme” suçlarından dolayı gözaltına alındı.

Arkadaşını kurtarmak için polise saldırdı
Bu esnada zanlı Hamit Manga ise, olayın meydana geldiği yere yakın olan çalıştığı büfeden bıçağı kapıp, arkadaşı Musa Eryener’i rapor eden polis memuruna bıçağı gelişi güzel sallayıp "Kimsiniz lan siz” diye bağırdı. Bu hareketi üzerine zanlı Manga’da , “Korkutmak maksatlı bıçak taşıma, rahatsızlık” suçlarından gözaltına alındı.
Gözaltına alınan zanlıları dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkaran polis, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, alınacak ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin mevcut olduğunu belirterek, zanlıların poliste 2 gün tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473