banner564

“Gidişat kaostur”

Şener Elcil, Bekan Berova’nın tutumunu sürdürmesi halinde ciddi bir eylemin, eğitimi aksatacak bir sürecin yaşanacağını söyledi

“Gidişat kaostur”
banner598

Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkilileri, eğitimdeki gidişatı “kaos” olarak değerlendirerek, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın var olan tutumunu sürdürmesi halinde ciddi bir eylemin, eğitimi aksatacak bir sürecin yaşanacağı uyarısında bulundu.
KTÖS yetkilileri, dün KTÖS lokalinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın eğitimdeki icraatlarını değerlendiren basın toplantısı düzenledi. 
KTÖS yetkilileri, kimsenin yanlış ve beceriksiz uygulamaların bedelini topluma ve çocuklara ödetmeye hakkı olmadığını belirtti.
Basın toplantısında ilk sözü KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil aldı.
Berova’nın icraatları konusunda takdirin halkın olduğunu söyleyen Elcil, “Gidişat kaostur” dedi.
Bugüne kadar sendika olarak sessiz kalmadıklarını, bugünden sonra da kalmayacaklarını vurgulayan Elcil, “Berova’nın eğitimi kaosa çeviren tutumunu sürdürmesi halinde ciddi bir eylem, eğitimi aksatacak bir süreç olacağı açıktır. Ancak eğitimi aksatacak taraf biz olmayacağız. Okullarda 40 kişilik sınıflarda eğitim yaptırmak isteyen veya öğretmensiz okullarda eğitim yaptırmak isteyen Sayın Berova’nın kendisidir” görüşüne yer verdi.
Öğretmen nakillerinin henüz bitmediğini, okulların eksiklikleri olduğunu, öğretmen kadrolarında eksiklikler bulunduğunu, öğretmen kadrolarının tamamının kullandığını söyleyen Elcil, Berova’nın da bunları ifade ettiğini ancak “icra organı değilmiş gibi davrandığını” kaydetti.

“AÖA konusunda bilimsel veriler ortaya koyduk”
Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) konusunda da bir açıklama yapan Elcil şunu kaydetti:
“Düşünebiliyor musunuz bir bakan ‘ben istiyorum ama müsteşarım istemiyor’ diye açıklama yapıyor. Müsteşar mı üstte, bakan mı? Son karar bakandır. Her şeyin bilimsel verilere göre olması gerek. Biz bilimsel verileri yaptığımız açıklamalarda da ortaya koyduk. Özellikle AÖA konusunda da. Bunların iyi niyeti yok, tek dertleri üniversitelere menfaat ve müşteri sağlamak, ‘ben bakanım’ deyip gezmek. Şu anda Sayın Bakan Türkiye’dedir. Böyle bir de rutinleri oluştu... Kimisi yol, kimisi hastaneye bakmaya, kimisi de talimat alamaya haftada bir de Ankara’ya gider.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474