banner564

Şimdi kalbinden vuruldu

Kullandığı Mercedes araba ile hırsızlık yapan ve Endirim Market’ten 105 karton sigara çalan Hüseyin Özvurulmuş’a bir yıl hapislik verildi

Şimdi kalbinden vuruldu
banner598
Melin DOBRAN

Kuzey Kıbrıs’ta işlediği suçlardan dolayı Güney Kıbrıs’a kaçan ve orada yıllarca kaldıktan sonra geri gelip teslim olan Hüseyin Özvurulmuş, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararla 1 yıl hapis cezası aldı. Kararda sanığın 1985,1995 ve 1998 yıllarında benzer suçlardan sabıkası olduğu, ayrıca Girne ve Gazimağusa’da ise benzer suçlardan askıda olan davalarının bulunduğu belirtildi. Sanık hakkında 1 yıl hapis kararı verilirken, Girne ve Gazimağusa mahkemelerindeki davalarının da göz önünde bulundurulduğu açıklandı.
Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanığın 12 Mart 2005 tarihinde Mercedes aracı ile Taşkınköy’de faaliyet gösteren endirim markette giderek kilitsiz penceresinin açtığı ve içeriye girip 105 karton sigara, kontör ve 80 TL nakit para çaldığını, eşyaları aracının bagajına koyarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. 

Mahkemeden özür diledi
Hırsızlık ile ilgili yapılan soruşturma sonucu sanığa ulaşıldığını ev ile aracında yapılan aramada çalıntı kontör ve sigara bulunduğunu kaydeden Ulunay,s anığın çaldığı sigaraların bir kısmını Lefkoşa’daki bir markete sattığını itiraf ettiğini belirtti. Ulunay, Güney Kıbrıs’a kaçan sanığın geri gelip polise teslim olduğunu, suçlarını kabul edip mahkemeden özür dilediğini ifade etti.
Sanığın işlediği dükkân açma ve sirkat suçlarının yaygınlaştığını, sanığın 1985-1995 ve 1998 yıllarında ait benzer sabıkları bulunduğunu ayrıca sanığın Gazimağusa, Girne’de benzer suçlardan davası olduğunu ifade etti. Ulunay, sanığın benzer suçları işlediğini ve ıslah olmadığını dile getirerek, sanığa ceza takdir ederken bu hususun göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Ulunay, sanığı oy birliği ile 1 yıl hapse mahkûm ettiklerini, bu cezayı verirken Girne ve Mağusa’daki davalarının da göz önünde bulundurulduğunu açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473