banner564

‘Suyu bize verin’

Güzelyurt sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Geçitköy Barajı’nda inceleme yaptı

‘Suyu bize verin’
banner598
Pelin YÜKSELAY
Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, kısa bir süre önce Güzelyurt’ta düzenlediği bilgilendirme toplantısında Türkiye’den gelen suyun belli bir miktarının her gün denize akıtıldığını söylemesi, bölgenin sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi.
    Birçok köyün susuzluk çektiği bir dönemde, Anamur’dan gelen suyun denize döküldüğü iddialarından rahatsız olan Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese, Bel-Sen Başkanı Fikret Keleş, Güzelyurt Sivil Toplum Platformu Başkanı Şinasi Özdeş ve Güzelyurt’ta örgütlü diğer bazı sivil toplum örgütü temsilcileri dün Geçitköy Barajı’na giderek, denize su akışı olup olmadığını yerinde inceledi.
Barajdaki görevlilerden de konuyla ilgili bilgi alan Güzelyurtlu temsilciler, barajdan denize hiçbir şekilde su akışı olmadığı sonucuna ulaştı.
Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese varılan bu sonuç karşısındaki şaşkınlığını Diyalog muhabiri ile paylaştı.
  Ese şunları kaydetti:
“Bundan 15 gün önce Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu bölgemize gelerek, halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu bu toplantıda bizlere, Türkiye’den gelen suyun günde 120 bin tonunun yani saatte 5 bin tonunun denize akıtıldığını anlattı. Güzelyurt halkı kuraklıktan kıvranıyor. Ağaçlarımız kurudu. Bunun üzerine sinirlendik. Tarım Bakanı Çavuşoğlu’na ‘bu suyu denize akıtacağınıza, Güzelyurt’a verin, bizler de rahat nefes alalım, yok yapamam diyorsanız da görevinizi bırakın’ diye tepki gösterdik. Bakan Çavuşoğlu bu tepkimiz üzerine bize suyun 3 yıl sonra ancak bölgeye verilebileceğini anlattı. Toplantıdan sonra Güzelyurt’ta konuşlu biz sivil toplum örgütleri harekete geçtik. Yaptığımız araştırmalar neticesinde soluğu Geçitköy Barajı’nda aldık. Burada görevlilerle görüştük, suyun denize akıtıldığı iddia edilen boruları gördük. Bakanın dediğinin aksine barajdan denize en ufak bir su akışı yoktu.”

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 02:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474