banner564

THY’nin seferleri artmalı

Ercan-İstanbul uçuşu hafta sonunda 735 TL

THY’nin seferleri artmalı
banner598
Pelin YÜKSELAY
Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasında gerçekleştirilen uçak seferlerindeki biletlerde son dönemde yaşanan fiyat artışı hem ulaşımı hem de vatandaşı olumsuz etkiliyor. Diyalog’a ulaşan çok sayıda vatandaş, özellikle hafta sonları fiyatların tavan yaptığını ve uçak firmalarının bu yolla haksız kazanç elde ettiğini ileri sürdü. İstanbul’da bu hafta sonunu geçirmek isteyen bir kişinin en az 700 TL’yi gözden çıkarması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Bu durum kabul edilemez. Buna bir çare bulunmalı. Gerekirse Türk hava Yolları (THY) KKTC yönündeki uçuşlarını artırmalı” dedi.
Diyalog muhabirinin uçak bilet fiyatlarına yönelik yaptığı araştırmada oldukça yüksek çıkan fiyatlar, vatandaş ihbarlarını doğrular nitelikteydi.
Örneğin bu hafta sonunu 12 Mayıs gidiş- 14 Mayıs dönüş olmak üzere İstanbul’da geçirmek istiyorsanız en uygun bilet Türk Hava Yolları’na ait. Türk Hava Yolları’na gidiş dönüş tek kişi 520 TL ödemeniz gerekiyor. Atlas Global yine aynı tarihler için fiyatı 628 TL olarak verirken, bu rakam Pegasus Hava Yolları’nda 735 TL’ye kadar çıkıyor.


İzmir ve Antalya’ya uçmak servet
Havaların ısınmasıyla birlikte ailesiyle İstanbul, İzmir ve Antalya’ya gitmeyi isteyenlerin yaklaşık 2 bin TL’yi gözden çıkarmaları gerekiyor. Bugün, İstanbul’a gitmek isteyen bir kişinin tek yön olmak üzere bulabileceği en ucuz uçak bileti 174 lira. Bu rakam havayollarına göre 434 liralara kadar artış gösterebiliyor. Bugün İstanbul’a gitmek için bulabileceğiniz en uygun uçak bileti 174 lira ile Pegasus Hava Yolları’na ait. İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanan Pegasus Havayolları, bu açıdan seyahat edenler tarafından pek tercih edilmese de bilet fiyatları, vatandaşları Pegasus’la seyahate teşvik ediyor. Bunun yanında Atatürk Havalimanı’na inen Türk Hava Yolları’nın bugün için en uygun bilet fiyatı 318 TL. Rekor fiyatsa Global’e ait. Bugün İstanbul’a gitmek istiyorsanız ve Global'i tercih edeceksiniz, 434 Lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Hafta içi en ucuz Pegasus, en pahalı Global!
Bu fiyatlar, tek yön değil, gidiş-dönüş olunca tamamen içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Örneğin 10 Mayıs gidiş- 12 Mayıs dönüş, İstanbul’da 2 gece- 3 günlük bir tatil yapmak istiyorsanız, Pegasus Hava Yolları ile 519 TL’ye, Türk Hava Yolları ile 623 TL’ye ve Atlas Global 848 TL’ye İstanbul’a gidip geri dönebilirsiniz. Tatili tek başınıza değil, eşiniz, sevgiliniz, ya da arkadaşınızla yapacağınız düşünüldüğünde, bu fiyatlar tamamen 2 katına çıkıyor. Tabii ‘Çocuklarım da İstanbul’u görsünler istiyorum’ derseniz, durum daha da vahim bir hal alıyor. 2 Çocuklu bir aileyseniz ve önümüzdeki 3 günü İstanbul’da geçirmek istiyorsanız en az 2 bin 11 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Hafta sonu en uygun fiyat Türk Hava Yolları’nda!
“Havalar güzel, bu hafta sonunu İstanbul boğazına bakarak geçirmek istiyorum” için bilet fiyatları cep yakıyor. Hafta içi zaten yüksek olan bilet fiyatları hafta sonu daha da uçuyor ve adeta ‘alınmaz’ bir hale bürünüyor. Örneğin bu hafta sonunu 12 Mayıs gidiş- 14 Mayıs dönüş olmak üzere İstanbul’da geçirmek istiyorsanız en uygun bilet Türk Hava Yolları’na ait. Türk Hava Yolları’na gidiş dönüş tek kişi 520 TL ödemeniz gerekiyor. Atlas Global yine aynı tarihler için fiyatı 628 TL olarak verirken, bu rakam ‘ucuz’ olarak addedilen Pegasus Hava Yolları’nda 735 TL’ye kadar çıkıyor.

İzmir’e gidiş-dönüş en ucuz bilet 656 TL
Bu mevsimde en uğrak seyahat noktaları arasında İstanbul’dan sonra İzmir geliyor. İzmir için bilet fiyatları İstanbul’un fiyatlarını aratır cinsten. KKTC’den İzmir’e sadece iki havayolu; Atlas Global ve Pegasus uçuyor. Yine 10 Mayıs gidiş- 12 Mayıs dönüş örneğine bakılacak olursa Atlas Global’le İzmir’e tek kişi 733 liraya gidip dönebilirsiniz. Pegasus’u tercih edeceğim derseniz 656 lirayı gözden çıkaracaksınız. “Ben bu hafta sonunu 12 Mayıs gidiş-14 Mayıs dönüş olmak üzere İzmir’de geçirmek istiyorum” derseniz, fiyatlar pek de değişmiyor. Pegasus Havayolları’na 687, Atlas Global'e ise yine 733 lira ödeyerek bu hafta sonunu İzmir’de geçirebilirsiniz.

“Şimdilik” en uygun Antalya fiyatları!
Ve sırada yaz aylarında en uğrak tatil beldesi olacak olan Antalya var. “Bugün Antalya’ya gideyim, 2 gün kalıp Cuma döneyim” derseniz Pegasus’a 460, Atlas Global'e 463 TL ödeme yapılması gerekiyor. Bu hafta sonunu Antalya’da geçirmek isterseniz de Atlas Global’e 523 TL, Pegasus’a 415 TL ödeme yapmanız gerekecek. Antalya bilet fiyatlarının önümüzdeki günlerde yaz sıcaklarının gelmesi ve okulların da tatil olmasıyla birlikte daha da artması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474