banner564

Mümkünse Eylül’de

“Ekonominin tablosu iyi değil” diyen Soyer, erken seçim çağrısında bulundu

Mümkünse Eylül’de
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.30’da toplandı. Genel kurulda ilk önce onaya ve bilgiye sunuş işlemine yer verildi. 
Genel Kurul’da konuşan CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, “Ekonominin tablosu iyi değil. Bu hükümet sorgulanmalı. 2017’yi kaybettik. Bu gidişle 2018’i de kaybedeceğiz. Erken seçim erken erken yapılmalı. Ekim, kasım, aralık. Net...Mümkünse Eylül” dedi.
Cumhuriyet Meclisi’nde ilk olarak Başbakanlığın Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nin gündeminde bulunan Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komide ivedilikle görüşülmesi onaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Oylamaya geçilmeden önce CTP milletvekili Erkut Şahali, TDP milletvekili Hüseyin Angolemli ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu söz aldı.

Angolemli: Göç Yasası dayatmadır
TDP milletvekili Hüseyin Angolemli, ise kürsüye çıkarak, “Göç Yasası dayatmadır. UBP bu yasa ile ülkeyi darmaduman etti, bunu düzeltin” açıklamasında bulundu. Sağlıktaki eylemlerin uzlaşıyla sonlandırılması gerektiğini de ifade eden Angolemli, “Göç Yasası’nın kökten kaldırılması gerek” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu: 2008 öncesi hekimler için söz vermedik
Sağlıktaki sorunlara değinilmesi üzerine kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tıp-İş’le yapılan görüşmelere işaret etti. Sucuoğlu, “Hekimlerin talebi 2008 öncesi hekimlere de maaş artışı yapılması. Tıkandığımız nokta bu. Biz 2008 öncesi hekimler konusunda söz vermedik, ‘2011 sonrası istihdam edilen hekimlerin özlük haklarını düzenleyeceğiz’ dedik” şeklinde konuştu.

Şahali: Hükümet gözümüze baka baka yalan söylüyor
Şahali, hükümetin meclise karşı duyduğu sorumluluğun meclise yansımadığını belirterek, mecliste bilgi taleplerine muhatap bulamadıklarını söyledi.
Meclis gündeminde yazılı ve sözlü sorulara uzun zamandır cevap alınamadığını, Başbakanın Meclis’e gitmediğini ifade eden Şahali, hükümetin gözlerine baka baka yalan söylediğini belirtti. 

Soyer: Erken seçim erken yapılmalı
CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer “Ekonomideki Gelişmeler” üzerine konuştu. Soyer, ekonomideki tartışmanın elzem olduğunu kaydederek, bakanların Genel Kurul salonunda olmamasını eleştirdi.
Soyer, “Ekonominin tablosu iyi değil. Bu hükümet sorgulanmalı. 2017’yi kaybettik. Bu gidişle 2018’i de kaybedeceğiz. Erken seçim erken erken yapılmalı. Ekim, kasım, aralık. Net...Mümkünse Eylül” dedi. 

Tatar: Ercan’dan 100 milyon
UBP Milletvekili Ersin Tatar da, “Son Ekonomik Gelişmeler” ile ilgili konuşma yaptı.
Tatar, petrol ve gaz arayışında tüm tarafların dengeleri koruması gerektiğini ifade ederek, gelecekte yaşanacakların tüm Kıbrıs’ı etkileyeceğini ifade etti. Yerli üreticinin ve ürününün desteklenmesi gerektiğine işaret eden Tatar, teşvik sisteminin de yeniden değerlendirilmesi, yatırımların bu sistemle hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Tatar, Ercan Havalimanı’ndan bu yıl bütçeye 100 milyon TL civarında para gireceğini ifade ederek, şirketin sorunları olduğunu ancak doğru bir kontrol sistemiyle yatırımların önünün açılabileceğini belirtti.

Gülle: B planı var yaklaşımı doğru değil
CTP Milletvekili Ahmet Gülle ise, sağlık konularına değindi. Sağlıktaki sorunların yıllardır devam ettiğini ve çeşitli süreçlerden geçildiğini ifade eden Gülle, son dönemde 3 hükümet değiştiğini anımsattı. Gülle, kısa süre önce yapılan çalıştayda sağlık sisteminin sürdürülebilir olmadığına karar verildiğini hatırlatarak, çalıştayda alınan kararları sıraladı. Gülle, yapılan yasal ve altyapı çalışmaları hakkında da bilgi vererek, sonraki dönemlerde bu çalışmaların tamamlanması için gereken adımların atılmadığını söyledi. Sağlık Bakanı Sucuoğlu’nun medyada yer alan “B planımız var” yaklaşımının doğru olmadığını dile getiren Gülle, bu konunun tüm tarafların yapıcı olmasıyla yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473